KURUMLAR RAFTİNG ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Geleneksel Dere kapı Güreş etkinlikleri kapsamında Kurumlar Arası Rafting Yarışları Şenliği düzenlendİ

TRABZON-ARTVİN 30.04.2018 14:29:09 16 0
KURUMLAR RAFTİNG ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Bu yıl ikincisi düzenlenen Kurumlar Arası Rafting Yarışları Şenliği’ne; Esnaf ve Sanatkârlar, Şamiyelciler, Şehit Salih Hüseyin Parça Anadolu Lisesi, Yusufeli Dağcılık, Belediye, Yusufeli Meslek Yüksek Okulu 1, Yusufeli Meslek Yüksek Okulu 2, Yusufeli Off Road, Yusufeli Seçim Kurulu, Adliye, Turkcell, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yörükler, Dereye Aşağı Gençlik Merkezi, Afad Artvin, Gençlik Spor, TÜGVA, KYK, Çoruh Üniversitesi, Yusufeli Emniyet, Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Dikina Çimanlar Gençlik Spor olmak üzere 24 erkek, Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Bayan takımı olmak üzere toplamda 25 takımın katıldığı yarışlar renkli görüntülere sahne oldu.

Takımların kıyasıya mücadele ettiği yarışlar da birinciliği Dikina Çimanlar Gençlik Spor birinciliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ikinciliği, Meslek Yüksel Okulu 1 Yerelciler üçüncü oldu. İlçe merkezi Atatürk Anıtı önünde yapılan madalya töreninde konuşan Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, “Festivalimiz tüm hızıyla devam ediyor, ben iki kişiye teşekkür etmek istiyorum. Birincisi Yusufelili gençlere teşekkür ediyorum. Çünkü sportif anlamda başarılarının yanında ahlakı olarak da her zaman takdir edeceğimiz bir gençliğimiz var. İkinci olarak da bu gençlere her türlü desteği veren kıymetli Başkanımız Eyüp Aytekin Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Bugün ki rafting şenliğine katılan ve kıyasıya mücadele eden bütün takımlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “İlçemiz ekonomik bakımdan gelir getirici faaliyetlerin az olduğu bir olması hasebiyle insanımızın burada tutunabilmesi için elindeki fırsatları değerlendirmesi gerekiyor. En büyük zenginliğimiz olan suyumuz, su sporları açısından çok önemli olup çocuklarımızın su sporları sayesinde kendilerini geliştirip bu alanda var olabilmeleri gelecekleri açısından çok önemlidir. Raftingin ve kanonun merkezi yapmaya çalıştığımız Yusufeli baraj sonrasında da bize sunulan fırsatları değerlendirerek bu alanda var olmaya devam edecektir. bu tür faaliyetler bir spor bir eğlence ve hepsinden önemlisi çocuklarımızın gelecekteki ekmek kapısı olacaktır. Yarışmaya iştirak eden tüm takımlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, “Öncelikle rafting ve kano başta olmak üzere tüm spor dallarına verdiği önemden ötürü Belediye Başkanım Eyüp AYTEKİN Bey’e şükranlarımı sunuyorum. Yusufeli’ndeki bu ilgi ve alaka devam ettiği müddetçe bizde Yusufeli’nin su sporları anlamda gelişmesine her türlü katkıyı vereceğiz.” dedi.

İlçe merkezi Atatürk Anıtı önünde yapılan madalya törenine Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Rafting As

Başkanı Fikret Yardımcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI