“KIZ KARDEŞİM HİBE PROGRAMI” BAŞLADI

Borçka Ticaret ve Sanayi Odası, Kız Kardeşim Hibe Programının başladığını duyurdu.

TRABZON-ARTVİN 3.12.2020 18:37:12 45 0
“KIZ KARDEŞİM HİBE PROGRAMI” BAŞLADI

Hayati Akbaş

BORÇKA-Borçka Ticaret ve Sanayi Odası, Kız Kardeşim Hibe Programının başladığını duyurdu.

Borçka Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada; “Kız Kardeşim Projesi, Ocak 2018’den beri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülmektedir. Proje, kadınların bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarının sağlanması, ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi-becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesini amaçlamaktadır. 2020 yılının sonuna kadar proje, 81 ilde 50.000 kadına ulaşmayı hedeflemektedir.

2019 yılında ilki düzenlenen Kız Kardeşim Projesi Yerel Lezzetler Hibe Programı, gıda girişimciliği üzerine girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine destek olmak amacıyla 30 ilden 11 girişimci kadına 275.000 TL’lik hibe desteği sağlamıştır.

2021 yılında da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yerel eğitimlere ek olarak Ocak-Mart ayları içerisinde ikincisi düzenlenecek olan Kız Kardeşim Hibe Programı 4 aşama halinde gerçekleştirilecek. Online başvuruların tamamlanması ardından değerlendirme sürecini takiben yerelde online ön elemeler gerçekleşecek. Kazanan girişimci kadınlar Online Hibe Programı Kampı’na katılarak kamp müfredatlarını içeren bir eğitim alacak ve eğitimin sonunda iş geliştirme hibesi ile destekleneceklerdir.

AMAÇ

Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgını, bütün sektörleri etkilediği gibi yeme & içme sektörünü de derinden etkilemiştir. Bu dönemde yeme & içme sektöründeki özellikle küçük işletme statüsünde olan işletmelerin, faaliyetlerini durdurmaya varan büyük riskler ile karşı karşıya kalmaları beklenmektedir. Kız Kardeşim Projesi kapsamında 81 ilden seçilecek yeme & içme sektöründe yer alan 30 girişimci kadının desteklenmesi, ürettikleri lezzetlerin tanıtılması, görünürlük faaliyetlerinin ön plana çıkarılması ve sosyo- ekonomik konumlarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Yeme & içme sektörüne yönelik çalışan, hâlihazırda işletme sahibi olan girişimci kadınların, işletmelerini geliştirebilmeleri için 29 girişimci kadına 25 biner TL ve 1 girişimci kadına 40 bin TL jüri özel ödülüyle toplamda 765.000 TL’lik iş geliştirme hibesiyle desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Kız Kardeşim Hibe Programı Kampı; yeme & içme sektörüne yönelik çalışan kadınların işlerini geliştirmesine katkı sunacak ve onlara markalaşma desteği sağlayacaktır. Girişim hikâyelerinin ortaya çıkarılmasının yanı sıra, sürecin sonunda girişimci kadınların eğitimler yoluyla desteklenmesi sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI