KAR FESTİVALİ YAPILDI

Artvin Atabarı Kayak Merkezinde Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası ve Artvin Kar Festivali yapıldı.

TRABZON-ARTVİN 13.03.2022 12:28:33 41 0
KAR FESTİVALİ YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun 2022 faaliyet programında yer alan Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası 2. Ayağı ve Kar Festivali Atabarı Kayak Merkezinde vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Etkinlikler Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası yarışlarıyla başladı. Yarışmanın ardından programın açılış seremonisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve tüm Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızın okunması ve protokol üyelerinin açılış konuşmaları ile başladı.

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; “ Edebiyatın, sporun sanatın ve medeniyetin Başkenti, Barajlar şehri, göğe komşu topraklar, yeşil Artvin’imize, Atabarı Kayak Merkezimize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Geleneklerimizi yaşatmak, unutulmaya yüz tutmuş sporlarımızı güncel tutmak için bugün burada birçok ilden sporcuların katıldığı Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın sevinci içerisindeyiz.

Spor sadece yarışmak, kazanmak için değil, beden ve ruh sağlığını korumak, sosyal bağları kuvvetlendirmek için bir araya gelinerek yapılan önemli faaliyetlerden biridir.

Sporda, sanatta, edebiyatta ilerlemek için paydaşlarımızla birlikte devletimizin tüm imkânlarını seferber etmekteyiz.

Amacımız; iyi insan, başarılı sporcu, vatanını milletini seven sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Ayrıca ilimizde spor turizmini geliştirmek için birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yaparak şehrimizin tanıtımına katkı sağlamaktır.

Şehrimize gelen tüm sporcularımıza hakemlerimize ve antrenörlerimize, üniversite okumak için gelen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum

Bu vesile ile 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün yıl dönümünü de kutluyor, İstiklal Marşımızın Yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde ifade ettiği gibi “Sahipsiz Bir Vatanın Batması Haktır, Sen Sahip Çıkarsan Bu Vatan Batmayacaktır” dizelerini hatırlatıyor, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diliyorum.

Bu organizasyonun gerçekleşmesinde başta Sayın Valimize, Sayın Vekilimize, tüm paydaş kurumlarımıza, sporcularımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Günal Genç ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, protokol üyelerine ve yarışmaların düzenlenmesinde katkı sağlayan kurum ve kuruluş amirlerine plaket takdim etti.

Bundan sonraki yarışmalarda kullanılmak üzere Geleneksel Kızak olarak tescillenen Artvin/Şavşat temsili kızağı, İl Müdürü Mustafa Demirkıran tarafından Belediye Başkanı Demirhan Elçin’e hediye olarak takdim edildi.

Düzenlenen ödül töreninde yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

Kar Festivali etkinlikleri, Yusufeli TOHM sporcularının Kar Raftingi ve Kano Gösterileri, Bisikletli İniş Gösterisi ve Artvin Gençlik Merkezi Bağlama Eğitmeni Özgür Altunkaya ve ekibinin Konseri ile sona erdi.

Programa, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, AÇÜ Rektörü Mustafa Sıtkı Bilgin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Kılınç, İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak, İl Başkanı Fatih Tahtalı, Orman Bölge Müdür Vekili Sinan Özkaya,

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Doğuş Enerji A.Ş adına Hakan Öztürk, Dergiz Tatil Köyü işletmecisi Gökhan Gündüz, kurum ve kuruluş amirleri, sporcular ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI