İNCELEMELERDE BULUNDU

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurul Üyeleri Yusufeli’nde incelemelerde bulundular.

TRABZON-ARTVİN 1.09.2022 13:30:54 32 0
İNCELEMELERDE BULUNDU

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurul Üyeleri Yusufeli’nde incelemelerde bulundular.

Başkan V. Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan ve Dr. Murat Yılmaz’dan oluşan kurul Yusufeli Barajı sonrasında ortaya çıkan sosyal sorun ve sıkıntıları incelemek üzere Yusufeli’ne geldiler. Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Başkan V. Prof. Dr. Vedat Işıkhan; ”Bugün Yusufeli’ndeyiz. Burada inşa edilen baraj ile sular altında kalacak olan bir ilçe de ortaya çıkabilecek olan sorun ve sıkıntıları yerinde tespit ederek notlarımız aldık.

Tespit ettiğimiz sorunların çözümlerine yönelik stratejiler geliştirmemiz bizler için çok önemli. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bize verilen görev sonrasında bizler sahada vatandaşlarımızın sosyal sorunlarını tespit etmeye çalışıyoruz. Burada bulunan sosyal sorunlar hakkında notlar alarak Ankara’ya döndükten sonra politika stratejisi haline getirip Sayın Cumhurbaşkanımıza bir rapor olarak arz edeceğiz.” dedi.

Ziyareti değerlendiren Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, ”Bugün, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurul Üyelerimizi ve Hemşerimiz Sayın Dr. Murat Yılmaz hocamızı ilçemizde misafir ettik. Sosyal Politikalar Kurul Üyelerimiz ilçemizde incelemelerde bulundular. Kurul üyeleri baraj çalışmaları sonrasında ortaya çıkabilecek sosyal sorunların tespiti ve bu sorunların çözümü noktasında raporlarını hazırlayarak Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edecekler. Bizler de tespit ettiğimiz eksiklikleri kendilerine ilettik. İnşallah güzel neticeler elde edeceğiz.” dedi. İşhan Köyü yeni yerleşim yerine taşınan aileleri ziyaret ile başlayan program Yusufeli yeni yerleşim yeri ziyareti ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI