İMF GÜRCİSTAN DİREKTÖRÜNDEN ZİYARET

Uluslararası Para Fonu (İMF) Gürcistan Direktörü Selim Çakır, Hopa TSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Oda Yöneticileri ile bir araya geldi.

TRABZON-ARTVİN 7.04.2022 11:37:14 59 0
İMF GÜRCİSTAN DİREKTÖRÜNDEN ZİYARET

Hayati Akbaş

HOPA-Uluslararası Para Fonu (İMF) Gürcistan Direktörü Selim Çakır Hopa TSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Oda Yöneticileri ile bir araya geldi.

Ziyarette Başkan Akyürek Oda tarihçesi ve şu anki yürüttüğü faaliyetler hakkında Çakır’ a bilgi paylaştı. Akyürek, ‘Hopa bir ticaret merkezidir. Bölgemizde ihracat her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz yıl Sarp Sınır kapısında 1 milyar dolarlık ihracat yapıldı” dedi.

İMF Gürcistan Direktörü Selim Çakır, ‘Türkiye Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkileri yakından takip ettiklerini söyledi. Çakır, Türkiye’nin Gürcistan için önemli bir ekonomik partneri olduğunu, Türkiye’nin yüzde yirmilik bir paya sahip olduğunu ve bu yüzden Türkiye ile ilişkilerini son derece önemli olduğunu söyledi. Çakır, Hopalı olduğunu ve bu toprakların çocuğu olduğunu ifade etti. Sıcak karşılamadan dolayı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve oda yöneticilerine teşekkür etti.

Görüşmede, Rusya -Ukrayna Savaşı sonrasında bölgedeki yeni ekonomik konjonktürler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, ziyaretlerinden dolayı Çakır’ a teşekkürlerini iletti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI