İL AFET RİSK AZALTMA PLANI (İRAP) TOPLANTISI YAPILDI

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Toplantısı Vali Yılmaz Doruk Başkanlığında Gerçekleştirildi.

TRABZON-ARTVİN 12.07.2021 08:54:52 29 0
İL AFET RİSK AZALTMA PLANI (İRAP) TOPLANTISI YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda il’in afet risklerinin analizi sonucunda ortaya çıkması muhtemel zararların zamanında önüne geçilebilmesine yönelik yapılacak çalışmaların startı verildi.

Toplantıda konuşma yapan Vali Yılmaz Doruk, şunları söyledi: “Bilindiği gibi afetler, içinde yaşadığımız dünyanın bir gerçeği. Milyonlarca insanın hayatına olumsuz yönde etki eden bir durum. Ülkemiz bazında baktığımızda bu konuda birçok acı tecrübelerimiz olduğunu görüyoruz. Geçmişte yaşanan Erzincan, Dinar ve Marmara depremleri bu acı tecrübelerin sadece birkaçı. Ülkemizde son yıllarda artan afetlerin sıklığı can kaybı başta olmak üzere birçok alanda olumsuz etkiler yaratıyor. Dolayısıyla bu olumsuz etkilerin minimuma indirilmesi için risk azaltma çalışmalarının önemi artmıştır. Bu kapsamda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları ile 2021 “afet eğitim yılı” olarak belirlenmiştir. “afet eğitim seferberliği” her yerde olduğu gibi ilimizde de başlatılmıştır. Bilindiği üzere ilimiz coğrafi yapısı nedeniyle ülkemiz ölçeğinde afetlerden en çok etkilenen iller arasındadır. Heyelan, sel, yangın ve kaya düşmesi en çok rastlanılan konular. Bugün bu toplantı ile ilimiz için önem arz eden bir planın startını veriyoruz. Kısa adı irap olan artvin il risk azaltma planı ile ilimizin afet risklerini belirleyeceğiz. Belirlenen bu risklerin analizi sonucunda ortaya çıkacak muhtemel zararların zamanında önüne geçilebilmesine yönelik çalışmalar başlatacağız. Bu önemli planı hep birlikte yürüteceğiz. Sadece kamu kurum ve kuruluşları değil her kesimin katılım sağlaması gereken bir konu. Dolayısıyla ilimize ait valiliğimiz başkanlık edecek.

İl AFAD müdürlüğümüz de bu planın sekretaryasını oluşturacaktır. Bu önemli çalışmaya başta üniversitemiz olmak üzere özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve katkı sunabilecek tüm kuruluşların desteğini bekliyorum. Konuya gereken hassasiyeti göstererek çalıştığımızda faydalı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Günün sonunda ilimizin gerçekçi ve uygulanabilir bir irap’a sahip olması en büyük temennimiz. Bu sayede can kaybı başta olmak üzere birçok alanda olumuz etkileri olan afetlerin önüne geçebileceğiz. Öte yandan il afet ve acil durum koordinasyon kurulu çalışmalarımızda yıl boyunca devam etmektedir. Bu doğrultuda güncellenmiş olan il afet müdahale planı da yürürlüğe girecektir. Bu düşüncelerle, Artvin il afet risk azaltma planı çalışmalarının başarıyla tamamlanmasını temenni ediyorum. Bu önemli çalışmaya katkı sunacak tüm paydaşlara şimdiden teşekkür ediyor, Artvin için hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplantı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, İlçe Kaymakamları, Artvin İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kılınç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Güven, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı, Artvin Çoruh Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Akıncı, ilgili kurum kuruluş ve STK’ların katılımıyla gerçekleşti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI