İKİ YENİ BAL ORMANI DAHA ARICILARIN HİZMETİNDE

Artvin Orman Bölge Müdürümüz Dr. Mimar Sinan Özkaya, Borçka ilçesinde yapımı tamamlanan bal ormanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

TRABZON-ARTVİN 8.08.2022 12:23:13 99 0
İKİ YENİ BAL ORMANI DAHA ARICILARIN HİZMETİNDE

Hayati Akbaş

BORÇKA-Artvin Orman Bölge Müdürümüz Dr. Mimar Sinan Özkaya, Borçka ilçesinde yapımı tamamlanan bal ormanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Orman Bölge Müdürlüğünün 2021 yatırım programındaki bal ormanları kurma projesi kapsamında, Borçka ilçesindeki Balcı ve Kaynarca köylerinde oluşturulan bal ormanlarının kurulumu tamamlandı.

Ormanlarda tahribat oluşturmadan, arıcılığın yoğun olarak yapıldığı Balcı ve Kaynarca köylerinde kurulan 2570 arı koloni kapasiteli bal ormanları arıcıların kullanımına açıldı..

Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, Kaynarca köyünde 135,45 hektar alana oluşturulan 1800 kolonilik Tennara ve Balcı köyünde 57,53 hektar alanda kurulan 770 kolonilik Otingo vadisi bal ormanlarında, arıcılar ile birlikte yaptığı incelemelerde kullanıcılarının isteği doğrultusunda işletilmesi ve geliştirilmesi konusunda çeşitli istişarelerde bulunuldu.

Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya’ya incelemeleri sırasında Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Nedim Tüylü, Makine İkmal Şube Müdürü Kemal Çetiner ve arıcılar eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI