HOPA TSO BAŞKANI OSMAN AKYÜREK IRAK’TA

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek bir dizi ziyarette bulunmak üzere gittiği Irak’ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.

TRABZON-ARTVİN 1.06.2022 13:01:54 114 0
HOPA TSO BAŞKANI OSMAN AKYÜREK IRAK’TA

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek bir dizi ziyarette bulunmak üzere gittiği Irak’ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.

KUZEY IRAK TÜRKMEN CEPHESİ DEVLET BAKANI AYDIN MARUF’A ZİYARET

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek ve beraberindeki heyet Kuzey Irak Özerk Cumhuriyeti Türkmen Cephesi Binasında Oluşumlardan Sorumlu Devlet Bakanı Aydın Maruf’u makamında ziyaret etti.

Bakan Maruf; Türkmenlerin geçmişten bugüne bölgede yaşadığı süreci anlatmasının ardından Başkan Akyürek ve heyeti bir gün sonra Bakanlık binasında resmi olarak kabul etmek istediğini söyledi.

Bakanlık binası makamında misafirlerini kabul eden Bakan Maruf Kuzey Irak’ta başta Erbil başta olmak üzere tüm kentlerinde ticaret ile ilgili hususlar konuşularak Hopa Limanında karşılıklı ticaretten bahsedildi. Bakan Maruf; gençlik yıllarından bu yana mücadelenin içinde olduğunu, Türkiye’de eğitim aldığını, Türkiye’nin Irak’ta başta Türkmenler olmak üzere çok kıymetli destekler verdiğini anlatarak ‘Türk-Kürt Kardeştir buradaki politikamız tamamıyla karşı olduğumuz terörün kendisidir’ ifadelerini kullandı.

Başkan Akyürek yaptığı açıklamada; ‘Erbil’le ilgili Kuzey Irak’la ilgili gördüklerimiz ve yaşadıklarımız hoşgörülü sıcakkanlı insanların karşılamasaydı Cizre Ticaret Odası Meclis Başkanı Sayın Ömer Faruk Yıldırım Cizre’den Kuzey Irak’a bizlere eşlik etti çok kıymetli görüşmelere birlikte katıldık’ ifadelerini kullandı. Buradaki ziyaret Plaket takdiminin ardından görüşme sona erdi.

TÜRKİYE VE IRAK KIZILAY ŞUBELERİ ZİYARETİ

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Irak Kızılay Erbil Şubesi Başkanı Havre İhsan Sadıq’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Sadıq faaliyetlerden bahsederek Kuzey Irak’ta çok etkin ve güçlü bir resim çizdi.

Ardından Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Faruk Yıldırım ile birlikte Türk Kızılay’ı Delegasyon Başkanı Başmüfettiş Cemil Hakyemez’i ziyaret ederek Türk Kızılay’ı ve Irak Kızılay’ı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başkan Osman Akyürek yaptığı açıklamada ‘Sayın Bakan Aydın Maruf Bey ve Irak Kızılay Bölgesel Başkanı Havre İhsan Sadıq bey bizleri yemeğe götürdüler sıcak

bir ortamda karşılaştık. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası adına bizleri hiç yalnız bırakmayan Cizre Ticaret Odası Meclis Başkanı Sn. Ömer Faruk Yıldırım’a Kuzey Irak Oluşumlardan Sorumlu Devlet Bakanı Sn. Aydın Maruf beye Irak Kızılay Bölge Başkanı Sn. Havre İhsan Sadıq Beye Türk Kızılay’ı Delegasyon Başkanı Başmüfettiş Sn. Cemil Hakyemez’e bizleri misafir eden Erbil’deki dostlara gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AKYÜREK HABUR GÜMRÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek Irak ziyareti adından Habur Gümrük Bölge Müdürü Alp Giray’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Faruk Yıldırım yer aldı.

Bölge Müdürü Giray; Habur Sınır Kapısında yapılan faaliyetler ve işleyişi hakkında bilgi verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI