GÜNÜN KONUSU GÜMRÜKLERDE İŞ TAKİBİ

Hopa TSO ‘Gümrüklerde iş takibi’ bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı

TRABZON-ARTVİN 19.02.2021 11:23:07 28 0
GÜNÜN KONUSU GÜMRÜKLERDE İŞ TAKİBİ

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde Atatürk Konferans Salonunda Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde gümrüklerde iş takibi, doğrudan temsil, dolaylı temsil, gümrük müşaviri, gümrük müşavir yardımcısı ve bu sektörde çalışanların maddi ve cezai sorumlulukları konularını içeren eğitim ve istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürümüz Sn. Recep Bilgin, Hopa TSO Başkanı Sn. Osman Akyürek, Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Okan Poyraz ve Şükrü Aydemir, Bölge Müdürü Yardımcısı Alp Giray, Bölge Müdürü Yardımcısı Fethiye Tişkaya, Şube Müdürü Mustafa Tişkaya, Sarp Gümrük Müdürü Atila Karataş, Hopa Gümrük Müdürü Eşref Ateş, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tahir Demir ve bölgemizde iş yapan firma sahipleri, temsilcileri ve iş takipçileri katıldı.

Şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının akabinde başlayan toplantının açılış konuşmasını Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek gerçekleştirdi. Başkan Osman Akyürek, konuşmasında böyle bir toplantının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi başta bölge müdürü olmak üzere tüm gümrük yetkililerine teşekkür etti.

Ardından Bölge Müdürü Recep Bilgin tecrübelerini paylaşarak etkileşimli bir eğitim ve sunum gerçekleştirdi. Bölge Müdürü Recep Bilgin, gümrüklerde iş takibi, doğrudan temsil, dolaylı temsil, gümrük müşaviri, gümrük müşavir yardımcısı gibi konularda bilgiler vererek eğitimin önemini vurguladı. Bölge Müdürünün sunumunun ardından soru cevap kısmına geçilerek katılımcıların soruları ilgili idare amirlerince cevaplandırıldı.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri karşılaştıkları sorunları dile getirme fırsatı yakaladı


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı