GÜNDEM BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM

Bitkisel ve Hayvansal Üretimi İzleme ve Değerlendirme Kurulu Alt Komisyonu Toplandı

TRABZON-ARTVİN 4.06.2020 14:45:50 24 0
GÜNDEM BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM

Hayati Akbaş

ARTVİN-Yeni tip koronavirüs(Covid-19) ile mücadele kapsamında, tarımsal üretimin kesintiye uğramaması için gerekli tedbirleri almak, tarımsal sanayi ve gıda üretimi, mevsimlik işçiler ve diğer hususları takip etmek üzere ilimizde kurulmuş olan ' Bitkisel ve Hayvansal Üretimi İzleme ve Değerlendirme Kurulu Alt Komisyonu' Valilik Çoruh Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Cevat Uyanık başkanlığında toplantı düzenlendi.

Vali Yardımcısı Cevat Uyanık Covid-19 ile mücadele sürecinde tarımsal faaliyetlerin aksatılmada sürdürülebilmesi için tüm kesimlerin üstüne düşen görevi yerine getirmesi, özellikle sosyal mesafeye dikkat edilerek alınan tedbirlerin uygulanmasının salgının ilimizdeki yayılışını engelleyeceğini, bu tedbirlerin vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için alındığını ifade ederek, tarımsal üretimin de alınan bu tedbirler kapsamında sürdürülmesi gerektiğinin önemli olduğunu ifade etti.

Toplantıda söz alan İl Müdürü Dursun Okur, bu mücadele sürecinde üreticinin yanında olduklarını belirterek, hasadı başlayan ve önümüzdeki günlerde devam edecek olan yaş çay hasadı ile ilgili gereken önlemleri aldıklarını belirtti. Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI