GENEL KURULU YAPILDI

1. Olağan Kongresinde Gelecek İçin Önemli Kararlar aldı.

TRABZON-ARTVİN 28.10.2020 11:48:12 51 0
GENEL KURULU YAPILDI

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-S.S. Savaşlılar İşletme Üretim ve Pazarlama Kooperatifi “SAVKOOP” Genel kurulu yapıldı.

Genel kurulda Şavşat’ın ve köylerinin geleceği için önemli kararlar alındı. Şavşat Belediye Düğün Salonunda yapılan genel kurul toplantısı birlik beraberlik havasında geçti. Büyük bir katılım, sosyal mesafe maske kurallarına uyularak yapılan genel kurulda divan başkanlığına Hafız Pehlivan divan başkan vekili, Mustafa Faruk Altun, katip üyeliğe ise Savaş Yıldırım getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulda ilk önce gündemde görüşülecek maddeler okundu. Savaşlılar Kooperatifi ile ilgili olarak başkan Ferhan Küçük açılış konuşmasını yaparak Kooperatif kuruluş aşamasını genel kurula anlattı.

Kuruluş çalışmaları ve kurulduktan kongre süresine kadar ki faaliyetleri detaylı bir şekilde izah eden Ferhan Küçük, Savaş Köyü ve çevre köylerde ki boş arazilerin ekilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak artık tarımın çok çok önemli olduğunu ve yapılan bu faaliyetlerin insanlarımın doğal beslenmesi noktasında da önemine dikkat çekti.

Ferhan Küçük; “Bizler Savaşlılar Kooperatifi olarak geçen yıl yapmış olduğumuz en önemli çalışmalardan birisi köyümüz ve çevre köylerde ki yıllar önce ekilen fakat bugün çeşitli nedenlerden dolayı ekilip biçilmeyen boş bırakılan şahıs arazilerini yer sahipleri ile iletişim kurarak Kooperatif üyelerimiz tarafından İmece usulü ile ekimini yaparak tarımsal faaliyetler içerisine sokmak istiyoruz. Bu ve benzeri faaliyetleri yaparken amacımız kaybolan tarım faaliyetlerini yeniden bölge halkına kazandırmak, köyde geçimini, sağlamak isteyen gençlerimize iş alanı açmak, gurbetten köylerine dönmek isteyen kişilere iş alanı ve bu sayede hem kooperatifimize hem de yöre halkına üyelerimize ekonomik girdi sağlamaktır. İlçe ve yöre köyleri olarak oldukça verimli arazi yapısına sahibiz. Toprağa ne ektikte yok dercesine bir toprağımız var. Yeter ki siz toprağa güzel bakın onun gerekli olan suyunu verin. Geçen yıl ektiğimiz ürünlerde bazı eksiklerimiz oldu. Şimdi bu konuda

daha tecrübeliyiz. Tarımda makineleşme bu ürünlerin ekim ve hasadında kolaylıklar sağlamaktadır. Eskiden Dedelerimiz Ninelerimiz bu arazileri sadece insan gücü ile ekip biçtiler. Bugün ise tarım makineleri sayesinde bu işler daha kolay yapılmaktadır. Bu işin oldukça başarılı olacağına inanıyoruz. Bu konuda Şavşat Belediyesi de bu konuda çalışmaları var. Şavşat Belediyesi ile de koordineli çalışıyoruz. Üretilen bu ürünlerimizin Pazar alanı oluşması konusunda hiçbir sıkıntı yoktur. Zaten ilk etapta üyelerimiz arasında bir paylaşıma gideceğiz. Daha fazla üretildiğinde Kooperatifimize gelir elde edebilmek için çalışmalarımız sürmektedir. Üniversite öğrencilerimiz bile bu faaliyetlerden faydalanacaklardır.” dedi.

EN ÖNEMLİSİ SAĞLIK

Başkan Ferhan Küçük; “Yıllar önce büyüklerimiz bu bölgede bu tarımı yapar ve ürettikleri bu doğal ürünler ile beslenirlerdi. İnsan sağlığının daha çok önem kazandığı bir dönemde ve dünyayı kasıp kavuran Koronavirüste neler olduğunu ve insanın bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunu gördük. İnsan vücudunu adeta uçuruma götüren market ve büyük alış veriş merkezlerinde satılan sağlıksız ve insan sağlığını bozan ürünleri allayıp pullayıp albenisini en üst seviyeye çıkararak adeta insanımıza zehir sunulmaktadır.

Doğal beslemenin de temellerini atacağımız bu faaliyetlerde eski Kırmızı buğdayımızı, bölgemizin meşhur fasulyesini. Mısırını ve daha değişik ürünlerini en doğal bir şekilde üretip üyelerimize ve yöre halkımıza sunacağız. Halkımızın sağlıklı beslenmesini sağlayacağız” dedi.

Tarım ve hayvancılık kardeştir

Bölgede hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerin durma noktasına geldiği bir dönemde bizim yapacağımız tarımsal faaliyetler bölgede hayvancılığı ve arıcılığı da önemli ölçüde ilerlemesini sağlayacaktır. Ekilen ürünlerin çiçeği, samanı ve diğer yan ürünleri bölgede hayvancılık ve arıcılık yapanlar içinde oldukça büyük önem taşımaktadır. Yıllardır bu araziler ekilmediği için artık toprak oldukça dinlenmiş ve verimlilik oranı artmıştır. Bütün kooperatif yönetim kurulu üyelerimiz köy muhtarlığı köy derneği ve çevre köy muhtarlıkları ve dernekleri ile yakın ilişkiler içerisindeyiz. Tarihi 1970 li yıllara dayanan kooperatifimizi bugün yeniden canlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda bizlere destekleri olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Kurucu yönetim kuruluna divan teşekkülüne ve bütün genel kurula

teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. “ dedi.

Şavşat Dernekler Federasyonu faaliyetlerimizde yanımızdadır

Kooperatif Başkanı Ferhan Küçük; “Merkezi İstanbul da bulunan ve yörenin her türlü sorunun da bölge halkının yanında olan, HES’lerden madenlere, taşocaklarından daha başka doğa talanı karşısında dik duruşunu sergileyen İstanbul Şavşat Dernekler Federasyonuna bu faaliyetleri için çok teşekkür ediyorum. Şavşat Dernekler Federasyonu Başkanı Halis Yıldırımda bizim köylümüzdür. Halis beyin çok önemli, çalışmaları vardır. Bu toplantı için Şavşat Dernekler Federasyonundan Mustafa Faruk Altun katılım sağlamıştır. Her ikisine ve Dernekler Federasyonu bünyesinde bulunan bütün dernek yönetim kurullarına ve üyelerine de teşekkür ediyorum. Susuz hayat olmayacaktır. Biz bu tarımsal faaliyetleri su ile yapacağız. Susuz ne buğday ne Fasulye ne Mısır ne de hiçbir tarımsal ürün yetişmeyecektir. Onun için bizler sularımıza sahip çıkmalıyız. Bizler sahip çıkmasak başkaları sahip çıkacaktır.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Kooperatif Yönetim kurulu faaliyet raporunu Ferhan Küçük, Denetleme kurulu raporunu ise Adnan Kaya okudular. Yapılan açık oylamada Faaliyet Raporu ve denetleme kurulu ibrası yapılarak oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Ferhan Küçük güven tazeledi

Daha sonra seçimlere geçildi. Yapılan seçimler sonucunda başkanlık görevini yürüten Ferhan Küçük güven tazelerken yeniden Savaşlılar Kooperatifi başkanlığına getirildi. Yapılan seçimler de 59 oy kullanıldı. Çarşaf liste ile yapılan seçimler sonucunda Ferhan Küçük 53, Ali, Aslan 47, Özdemir Demir 39, Tavettin Dursun 34 ve Okan Büyük 30 oy alarak üç yıl süre ile yönetim kuruluna getirildiler. Denetleme kuruluna ise; Adnan Kaya 49, Hafız Pehlivan 47, ve Mustafa Faruk Altun 31 oy alarak 3 yıl süre ile denetleme kuruluna getirildiler.

Yapılan seçimlerinin ardından Başkan Ferhan Küçük genel kurula teşekkür konuşması yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI