GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çoruh Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı (ÇOKAB) Genel Kurul Toplantısını Artvin Belediyesinin ev sahipliğinde ÇOKAB Başkanı Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı başkanlığında Artvin Belediyesi Kafkasör Sosyal Tesislerinde ger?

TRABZON-ARTVİN 7.02.2023 13:10:29 65 0
GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Çoruh Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı (ÇOKAB) Genel Kurul Toplantısını Artvin Belediyesinin ev sahipliğinde ÇOKAB Başkanı Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı başkanlığında Artvin Belediyesi Kafkasör Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Artvin Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; bölgenin çöp sorununun çözüme kavuşturulması için istişarede bulunuldu.

Toplantıya; ÇOKAB ve Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar ve İl Özel idare temsilcileri katıldı.

Çoruh Kalkınma Platformu’nun amaçları arasında özetle şunlar yer alıyor:

Çoruh Havzası çevresinde bulunan il ve ilçelerin Çoruh nehrini kirletmemesi için il ve ilçelerdeki çöp sorununu çözüme kavuşturma

Çoruh nehrinin oluşturduğu Çoruh Havzası’nın, havza boyutunda yer alan ilçelerdeki tabii dokunun korunması, tabii yaşamın turizme açılması

İlçelerdeki tabii ve kültürel değerlerin tanıtılması, korunması ve onarılması, bütün bu iş ve işlemlerin kültür ve doğal varlıkların korunmasına ilişkin yasal çerçevelerde yürütülmesi. Bölgedeki yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin araştırılması, yaban hayatın korunması ve tarımın gelişmesi için alternatif proje hazırlanması, üretim çeşitliliğinin artırılması, su kaynaklarının, bitki ağaç topluluklarının korunması.

Bölgenin ekonomik girdi sağlayacak açılımlarla tanıtılması, bölgenin geleceğine yönelik bir vizyon geliştirilmesi.

Temel değerlerin ortaya konması; bu sürece yönelik kararların alınması ve bu kararlara toplumun tüm kesimlerinin açık olması.

Katılımı teşvik edici politikaların ve mekanizmaların geliştirilmesi. Bölgenin doğru, radikal değişimleri için ortak noktalarda buluşma ve uzlaşma sağlanması.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI