GELENEKSEL MUTFAK VE KÜLTÜR MÜZESİ AÇILDI

Artvin Geleneksel Mutfak ve Kültür Müzesi Ziyaretçilerini Kabul Etmeye Başladı.

TRABZON-ARTVİN 31.08.2022 13:11:41 48 0
GELENEKSEL MUTFAK VE KÜLTÜR MÜZESİ AÇILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Müzenin ilk ziyaretçileri Vali Yılmaz Doruk, İl Protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar oldu.

Artvin’in zengin mutfağının damaklarda eşsiz tatlara dönüşmüş lezzetlerinin geçmişten günümüze uzanan hikâyesini anlatan Müze’de incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Doruk, il’in birbirinden güzel yöresel tatlara ev sahipliği yapan zengin mutfağı üzerine başlatılan çalışmalar kapsamında Artvin’e özgü beşyüz’ün üzerinde yemek tarifinin kayıt altına alındığını belirterek şunları söyledi; “ Valiliğimiz öncülüğünde yapılan bu çalışmalar sonucunda yok olmaya yüz tutan yöresel tatlarımızı yeniden gün yüzüne çıkararak hem kadim kültürümüzü sonsuza dek yaşatma hem de turizmin lokomotif bir kuvveti haline gelen ‘gastronomi’ den hak ettiğimiz payı alma kararlılığımızı ortaya koyduk. Doğasıyla ve insanıyla her alanda değerli bir fark yaratan Artvin’in; Çoruh Havzasının kendine özgü florasında yetişen lezzetleri barındıran bir damak tadına sahip mutfağıyla ülkemizde ve dünyada önemli yer edineceğine yürekten inanıyorum. İlimizin zengin mutfak kültürünün hak ettiği yeri bulması için büyük bir özveriyle hazırlanan bu müzenin Artvin’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, çalışmada emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşma sonrasında Müze yetkilileri içeride bulunan ürünler ve eşyalar hakkında davetlileri bilgilendirdi. Artvin Merkez Çarşı Mahallesi Tekel Sokağı’nda bulunan Müze Pazartesi günleri hariç her gün 10:00-19:00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacaktır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI