GASTRONOMİ MÜZESİNE KAVUŞUYOR

Ziyaretçilerine Tarih ve Lezzeti İç İçe Yaşatmayı Vaad Eden ‘Artvin Gastronomi Müzesi’ Açılış İçin Gün Sayıyor.

TRABZON-ARTVİN 13.05.2021 17:42:04 48 0
GASTRONOMİ MÜZESİNE KAVUŞUYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Ziyaretçilerine Tarih ve Lezzeti iç içe yaşatmayı vaad eden ‘Artvin Gastronomi Müzesi’ açılış için gün sayıyor.

Vali Yılmaz Doruk, Artvin Valiliği bünyesinde planlanan Artvin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Projesi kapsamında hazırlıkları devam eden Artvin Gastronomi Müzesinde incelemelerde bulundu.

Çoruh’un İbrikli’de başlayan yeni hikâyesi; kır kahveleri, yöresel lezzet durakları ve baraj restoranlar ile damaklarda unutulmaz lezzetler bırakacak gastronomi vadisiyle devam ediyor.

Çoruh Gastronomi Vadisi konsepti ile dünyada sayılı yerde görülebilecek çeşitlilikte endemik bitkiler ve biyoçeşitliliğe sahip şehirin zengin mutfağının layıkıyla tanıtıldığı, yöresel menü ve lezzet konseptlerinin hazırlandığı Artvin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Projesi; ziyaretçilere rengârenk tat ve kokunun mutfakta bir iksir gibi bir araya getirildiği geleneksel tatlarımızı keşfetme imkânı sunuyor.

Kadim şehrin; dillerde destan, damaklarda eşsiz tatlara dönüşmüş lezzetlerinin geçmişten günümüze hikâyesini anlatan Artvin Gastronomi Müzesi, ziyaretçilerine tarih ve lezzeti iç içe yaşatacak bir dünyanın kapılarını aralayacak.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI