FİDE DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Yerel Ata Tohumları seralarında, yetiştirilen fidelerinin dağıtımının üçüncü etabında Artvin Belediyesi önünde, biber fidesi dağıtarak gerçekleştirdik.

TRABZON-ARTVİN 13.05.2020 12:00:23 36 0
FİDE DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Yerel ata tohumlarının kaybolmasını engellemek ve üretimi artırmak için Artvin Yerel Tohum Derneği’nin, destekleriyle kurduğu Yerel Ata Tohumları Seralarında üretilen fidelerin dağıtımına devam edildi..

Üreticileri ve halkı ithal genleriyle oynanmış tohumdan kurtarmak, Yerel Ata Tohumlarının kaybolmasını önlemek ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamak için kurulan Yerel Ata Tohumları seralarında, yetiştirilen fidelerinin dağıtımının üçüncü etabında Artvin Belediyesi önünde, biber fidesi dağıtarak gerçekleştirdi.

Artvin Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Ata Tohum Projesinin devamlılığını sağlayabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için, vatandaşlara ücretsiz teslim edilen fidelerin ekiminin yapıldığı topraklarda kimyasal gübre kullanmaması ve alınan mahsullerden elde edilen tohumların bir bölümünün belediyeye geri verilmesini önemle rica ederiz” denildi..


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı