ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI KONGRESİ YAPILDI

Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

TRABZON-ARTVİN 20.02.2022 12:57:06 178 0
ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI KONGRESİ YAPILDI

Hayati Akbaş
HOPA-
Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Emre Düğün salonunda yapılan genel kurula Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, İl Genel Meclisi üyesi Hüsnü Çakır, Akparti İlçe Başkanı İsmail Uzun, CHP İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Küçükali, Önceki dönem kooperatif Başkanı Ahmet Ekmekçi, Hopa Şoförler Odası Başkanı İsrafil Kotil, Memleket Partisi İlçe Başkanı Osman Yakut, Yeniden Refah Partisi Hopa İlçe Başkanı Resul Durmuş ve kalabalık bir oda üyesi katıldı. Genel kurul öncesi önce divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına Şeref Öngüner, yardımcılığına Hasan Sarayoğlu Kâtip üyeliklere de Hüsnü Akyüz, Murat Beşiroğlu ve Yaşar Özbayraktar seçildiler.


        Divan Başkanı Şeref Öngüner'in daveti ile Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal marşının okunması ile kongrede başladı.Geçmiş dönem raporları okunarak Genel kurula katılan üyeler tarafından ibra edildi. Kongre divan başkanlığına oda başkanlık adaylığı için Yavuz Şiviloğlu ve Samet Cihan'ın listeleri verildi.Kongrede adaylar zaman darlığı ve kongreye katılımın yoğun olduğu gerekçesi ile konuşmalardan feragat ederek seçimlere geçilmesini sağladılar.Kongreye yoğun katılımın olması gözlerden kaçmazken, 1.138 üyesi bulunan kongreye 996 üyenin katıldığı öğrenildi.İki ayrı listenin yarıştığı kongreye oda üyesi bayan üyeler ve diğer üyeler yoğun ilgi gösterirken, kurulan iki ayrı sandık önünde kuyruklar oluştu.1.138 oda üyesinden 996 üye oy kullandı. Kullanılan oyların 536'sını Samet Cihan alırken, Yavuz Şiviloğlu listesi de 460 oyda kaldı.Samet Cihan yeni dönem oda başkanlığına seçilirken Yönetim Kurulu üyeliklerine de şu isimler seçildi.

Hakan Kalkan, Ekrem Civelek, Canan Erdem, Turhan Çakmak, İlyas Durmuş, Nazmiye Yenigül, Azem Topaloğlu ve Osman Köse seçilirken,  Denetleme kuruluna da Nalan Büyük, Özgen Karataş ve Serkan Akyüz seçildiler. Kongrede seçimi kazanan Samet Cihan'a yoğun bir tebrik yağdı. Samet Cihan Azmin sonucu bu seçimi kazandıklarını, adaylığını açıkladıktan bu tarafa Cumartesi Pazar demeden ekibiyle beraber sürekli çalıştıklarını, tüm oda üyelerine ulaştıklarını, hedef ve amaçlarını açıklayarak destek istediklerini ifade ederek, kendilerine destek veren tüm oda üyelerine teşekkür ederek “Bugün burada seçimin kaybedeni olmadığını ifade etmek isterim. Amacımız Hopa'mızın ve Kemalpaşmızın bir adım daha ileri gitmesinde üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz. Tekrar Teşekkür ederim. Bir teşekkürde benimle beraber çalışan tüm ekip arkadaşlarıma ve yönetim kurulu arkadaşlarıma ediyorum. Kazanan Hopa,Kemalpaşa olmuştur” dedi.Kongrenin ardından kısa bir açıklama yapan Yavuz Şiviloğlu örnek bir davranış göstererek seçimi kazanan Samet Cihan'ı tebrik etti ve “Bugün yapılan seçimlerde Hopa-Kemalpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı seçilen Samet Cihan arkadaşımı tebrik ediyorum, görevinde başarılar diliyorum.Seçim sürecinde canla başla çalışan ekip arkadaşlarım olmak üzere bizlere kapısını açan bütün esnaflarımıza teşekkür ediyorum” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI