ERMENİSTAN’A KINAMA AZERBAYCAN’A DESTEK

Hopa’da İYİ Parti İlçe Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında Ermenistan kınanırken, Azerbaycan’a destek geldi.

TRABZON-ARTVİN 10.10.2020 19:19:46 17 0
ERMENİSTAN’A KINAMA AZERBAYCAN’A DESTEK

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa’da İYİ Parti İlçe Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında Ermenistan kınanırken, Azerbaycan’a destek geldi.

Hopa İYİ Parti İlçe örgütü tarafından düzenlenen basın açıklamasına partililer ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklaması İlçe Başkanı Mürsel Şişman tarafından okundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kıymetli Hemşerilerimiz, 28 Eylül günü Azerbaycan-Ermenistan arasında Ermenistan tarafından başlatılan ve çoğunlukla sivilleri hedef alan saldırılar olmuştur. Bu saldırılar sonucu başlayan çatışmalar yaklaşık 12 günden beri devam etmektedir. Saldırılarda hem askeri hem de sivil şehitlerimiz vardır. Tüm şehitlerimize Yüce Allahtan rahmet diliyoruz.

Ermenistan Kadim Türk yurdu Karabağ’ı 30 yıldan beri hukuksuz bir şekilde işgal etmiş durumdadır.

1993 yılında yapılan savaşlarda 1 milyondan fazla Azerbaycan Türk’ü kardeşimiz vahşice katledilmiş ve yurtlarından sürülmüştür.

Ermeniler bu topraklara PKK ve Asala kalıntılarını yerleştirmekte olup hem Kardeş Azerbaycan’a hem de bizlere tehdit oluşturmaktadır.

BM kararlarına göre bu işgal hukuksuz sayılmakta olup Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çıkması gerektiği kararı almasına rağmen Provokatör Ermenistan hiçbir uzlaşma ve barış görüşmelerine yanaşmadığı gibi Rusya ve İran’dan aldığı güçle bölgede tacizkar tutumunu da devam ettirmektedir.

Ermenistan alışkanlık haline getirdiği tacizkâr ve provokatör tutumuna karşı Azerbaycan, öz vatan topraklarını savunmak için meşru müdafaa hakkını kullanarak gereken cevabı vermiştir. Başlatılan operasyonlar sonucu Ermeniler ağır kayıplar vermiş ve hüsrana uğratılmıştır. Azerbaycan yaptığı operasyonlarla stratejik öneme sahip birçok bölgeyi işgalden kurtarmıştır ve kurtarmaya da devam etmektedir.

Ateşkes görüşmeleri Ermenistan İşgal ettiği Karabağ’dan çekilmediği sürece başlamamalıdır. Ermenistan bölgede barıştan uzak tacizlerine devam ettiği sürece Kafkaslara huzurun hakim olması olanaksızdır.

Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak her ne şart altında olursa olsun Öz kardeşimiz Azerbaycan’ın ve Azerbaycan Türk’lerinin yanındayız. Tüm dünya kamuoyunun Azerbaycan’ın yalnız olmadığını bilmesi gerekir.

Ülkemiz, Kardeş Azerbaycan için gereken desteği siyasi, askeri ve diplomatik alanda vermektedir, vermeye de devam edecektir.

Sürecin en başından beridir İyi Parti olarak gerek mecliste gerekse İl ve ilçe teşkilatları olarak Kardeş Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde yanında olduğumuzu dile getirdik.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı