EN İYİ BAL YARIŞMASI SONUÇLANDI

EN İYİ BAL YARIŞMASI SONUÇLANDI

TRABZON-ARTVİN 4.09.2018 13:21:21 14 0
EN İYİ BAL YARIŞMASI SONUÇLANDI

Yusufeli Karakucak Güreşleri Festivali kapsamında bu yıl 10. uncusunu yapılan “Yusufeli En İyi Bal Yarışması' sonuçlandı.

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Karakucak Güreşleri Festivali kapsamında bu yıl 10. uncusunu yapılan “Yusufeli En İyi Bal Yarışması' sonuçlandı.

Yusufeli’nde; bal üretimini artırmak, bal üreticisini teşvik etmek ve Yusufeli balının pazarda hak ettiği değeri bulması amacıyla düzenlenen yarışmaya Yusufeli Bal Üreticileri Birlik üyesi olan 29 bal üreticisi katıldı. “Yusufeli En İyi Bal Yarışması” Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Bal Üreticileri Birliğinin ortaklaşa çalışmasıyla 10 yıldır devam ediyor.

Karakucak Güreş sahasında gerçekleştirilen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma için alınan bal numuneleri Tarım ve Orman Bakanlığı Erzurum il Gıda laboratuvarında incelendi. Laboratuvar sonuçları Yusufeli Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Yusufeli Bal Üreticileri birliği tarafından oluşturulan heyet nezdinde incelenerek açıklandı. Yarışmada ilk üç dereceye giren üreticilere günün anısına plaket ve tüm katılımcılara da katılım belgesi verildi. Artvin Arı Yetiştiricileri birliği birinci olan bal üreticisine bir adet bal süzme makinesi, ikinci ve üçüncüye ise arıcılıkta kullanılan malzeme seti hediye etti.

Yarışmada dereceye giren bal üreticileri;

1. Çamlıca Köyü'nden Sümeyye Okur

2. Bakırtepe Köyü'nden Mehmet Şahna

3. Kılıçkaya Köyü'nden Habib Pehlivan

Yapılan incelemede ilk üç dereceye giremeyen bal numunelerinin de çok yüksek değerlerde olduğu tespit edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI