EKOLOJİK ULTRA MARATON YARIŞINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

EKOLOJİK ULTRA MARATON YARIŞINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

TRABZON-ARTVİN 3.08.2018 10:34:22 17 0
EKOLOJİK ULTRA MARATON YARIŞINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Artvin Belediyesinin katkılarıyla, bu yıl 3-5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan ikici Ekolojik Ultra Trail yarışları Borçka Karagöl ve Macahel bölgesinde yapılacak.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Belediyesinin katkılarıyla, bu yıl 3-5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan ikici Ekolojik Ultra Trail yarışları Borçka Karagöl ve Macahel bölgesinde yapılacak.

Borçka Karagöl ve Macahel bölgesinde yapılacak olan Ekolojik Ultra Trail yarışları 100 km, 63 km ve 22 km olmak üzere 3 parkurdan oluşacak.

100 km – 63 km den oluşan parkur Borçka Karagöl’den başlayarak Karçal Dağı zirvesine buradan Maçahel bölgesine giderek Karagöl’e dönülmesiyle parkur son bulacak.

22 km’lik parkur ise Karagöl’den başlayan Karçal dağı eteklerinde bulunan Yıldız Gölüne oradan da Heba ve Beyaz su yaylalarının yer aldığı parkurda ekolojik ultra trail koşusu yapacaklar.

Artvin’de yapılacak olan ultra maratonda koşulacak parkurlar şimdiye kadar yapılan tüm yarışlardan daha zengin, farklı coğrafik ve kültürel tarihi yerlere sahip. Dünyada sayılı ve Türkiye’de tek biyosfer rezerv alanı olan Maçahel Vadisinden geçen muhteşem bir parkur.

Ultra Maraton hakkında konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin’in böyle organizasyonlara ev sahipliği yapmasından ötürü gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Artvin spor kenti olma yolunda hızla ilerliyor şimdi de şehrimizde 2 gün sürecek Ultra Maratona ev sahipliği yapacağından dolayı mutluyuz. Bu ekstrem spor Göllerden karlı dağ zirvelerine oradan da temiz havası bulunan yaylalara düzlüklere sahip olan Dünyada sayılı ve Türkiye’de tek biyosfer rezerv alanı Maçahel Vadisinde gerçekleşecek. Bu zorlu koşuda yarışacak sporcularımıza başarılar dilerim.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI