DSİ TERSİP BENDİ YAPIM İNŞAATLARINI SÜRDÜRÜYOR

DSİ Çoruh Projeleri Bölge Müdürlüğü, Artvin ve ilçelerinde gerçekleştirdiği Artvin ili ve ilçeleri Yan Dereleri Yukarı Havza Islahı Tersip Bendi Yapım inşaatlarını sürdürdüğünü açıkladı.

TRABZON-ARTVİN 21.06.2022 13:27:16 58 0
DSİ TERSİP BENDİ YAPIM İNŞAATLARINI SÜRDÜRÜYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-DSİ Çoruh Projeleri Bölge Müdürlüğü, Artvin ve ilçelerinde gerçekleştirdiği Artvin ili ve ilçeleri Yan Dereleri Yukarı Havza Islahı Tersip Bendi Yapım inşaatlarını sürdürdüğünü açıkladı.

Kuruma ait sosyal medya sayfalarında yapılan açıklamada konuya ilişkin olarak bilgi notu paylaşılırken, paylaşımda İskebe deresinde köprü ayakları yapımının tamamlandığını, Artvin İçme suyu Arıtma İsale hattı tahliye borusunun olduğu mevkideki şev tabilitesi için kargir duvar imalatının devam ettiği belirtildi.

DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “ DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğünce inşa edilmekte olan Artvin İli ve İlçeleri Yan Dereleri Yukarı Havza Islahı Tersip Bendi Yapımı İnşaatında çalışmalar devam etmektedir.

İş kapsamında; 2 adet tersip bendi imalatları tamamlanmıştır. İskebe deresinde köprü ayakları yapımı tamamlanmış olup, prefabrik kirişlerin montajı yapılacaktır. Artvin İçme suyu Arıtma İsale hattı tahliye borusunun olduğu mevkideki şev stabilizesi için yapılan kargir duvar imalatları devam ediyor. İşin fiziksel gerçekleşmesi % 50 seviyesindedir” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan çalışmada sel ve taşkınlara karşı önlem amaçlandığı ve çalışmalarında iş programına göre yürütüldüğü ifade edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı