DEPREM BÖLGESİ İÇİN EL ELE VERDİLER

Artvin Barosu ve Artvin Kadın Dayanışma Platformu deprem bölgesindeki kadınlar için hijyen paketleri oluşturdu.

TRABZON-ARTVİN 27.02.2023 11:13:25 106 0
DEPREM BÖLGESİ İÇİN EL ELE VERDİLER

Hayati Akbaş

ARTVİN-Kahramanmaraş merkezli on ili etkileyen deprem felaketinin ardından ülkenin dört bir yanından bölgeye yardım malzemeleri hazırlanarak gönderiliyor. Artvin Barosu ve Artvin Kadın Dayanışma Merkezi işbirliği ile bölgeden gelen yardım talepleri karşılıksız kalmadı. Deprem bölgesinde bulunan kadınların hijyen malzemelerine erişiminde eksiklik olması nedeni ile bir araya gelen kadınlar hijyen paketleri hazırlayarak Malatya’ya gönderecek.

Artvin’de bir araya gelen kadınlar 1 haftadır topladıkları ve aldıkları malzemeleri paketledi. 250 kadına ulaşmayı hedefleyen kadınların mesajı “Sevgili kız kardeşim, bu yara bizim, birlikte iyileşeceğiz” oldu.

Çalışmalara katılan Artvin Baro Başkanı Av. Ayla Varan 24 Şubat sabahı Malatya’ya gideceklerini belirterek, Artvin Kadın Dayanışma ile birlikte hazırladıkları hijyen paketlerini bölgedeki kadınlara ulaştıracaklarını ifade etti. Türkiye Barolar Birliği ile birlikte avukatlardan oluşturulan gönüllü ekiplerle deprem bölgesinde nöbet tutulduğunu söyleyen Av. Varan, “Depremin üzerinden günler geçti, yaralarımız hala kanıyor. Gün geçtikçe değişik sorunlarla karşılaşıyoruz. Gönüllü avukat ekibimizle birlikte 24 Şubat’ta bölgede olacağız. Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolarla organize ettiğimiz sistematik bir çizelgemiz var. Her Baro nöbetleşerek 4-5 gün bölgede kalıyor. Böyle bir yardım kampanyası yürütüyoruz, insani yardım taleplerini dinliyoruz, bölgede büyük bir hukuk desteğine ihtiyaç var bunu karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Deprem bölgesine gitmeden önce bölgede yapılan ihtiyaç analizlerini dikkate aldıklarını açıklayan Varan, “Daha çok kadınlara yönelik çamaşır, hijyen malzemeleri gibi ürünleri götürmeye çalışacağız. Çünkü bölgede hala su yok, var olan sular kullanıma uygun değil. Bu nedenle çok sayıda çamaşıra, sabuna, deterjana ihtiyaç

var. Artvin Kadın Dayanışma Platformuna çok çok teşekkür ediyorum. Buradaki çalışmayı görünce yüreğim titredi. İnsanlar büyük bir dayanışma gösterdi, Artvinli kadınlar da öyle, insanüstü bir gayretle alınan, temin edilen ve bizim de Artvin Barosu adına yürüttüğümüz resmi yardım kampanyasından desteklediğimiz nakdi desteklerle yardım paketleri oluşturuluyor. 24 Şubat Cuma günü gönüllü meslektaşlarımla birlikte Malatya’ya bu malzemeleri götüreceğiz. Malatya Barosu ile görüşmelerimiz, bağlantılarımız, görüş alışverişlerimiz var. Malatya Barosu’nun da yardımıyla hazırlanan paketleri bizzat kendimiz bölgedeki kadınlara ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Artvin Barosu Başkanlığının resmi yardım kampanyasının da devam ettiğini açıklayan Başkan Varan, “Yardım için açılan hesap numaramızı paylaşmaya devam ediyoruz. Türkiye Barolar Birliği deprem bölgesinde barınmaya yönelik kalıcı çözümler üretiyoruz. Biz de yardım hesabımızda biriken para ile onlara destek olacağız. Bu saatten sonra konteyner çalışmaları ile insanlara hizmet verme görüşüz var, biz de bu görüşü doğru bulduk, bu çalışmaya yöneleceğiz bundan sonra” dedi.

Zaman zaman deprem mahallindeki yıkımları görünce bu yaşanan felaketi deprem cinayeti olarak adlandırdığını söyleyen Varan, “Elbette bu doğal bir afet ama birtakım delillere ulaşıldığında çok büyük ihmal ve göz ardı, kulak ardı etme meselesinin, rant meselesinin olduğunu da görüyoruz. Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde diğer barolarla birlikte bu sürecin takipçisi olacağız. Bu da içler acısı bir durum. Yaşanılanlardan ders almamız gerekiyor. Kaybettiğimiz canlara rahmet, geride kalanlara sağlık diliyorum. Umuyorum ki bir daha böyle bir felaket yaşandığında, çünkü fayların üzerinde yaşıyoruz, gereken tedbirleri almış ve en az hasarla, en az zararla kurtulabileceğimiz bir ders almışlıkla çıkarız” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Artvin Kadın Dayanışma Platformu gönüllülerinden Öğretmen Alev Hanoğlu Erdem ise gerçekleştirilen çalışma ile ilgili “Biz depremin ilk gününden itibaren bölge ile ilgili ne yapabiliriz diye düşünmüştük. Kendimiz defaten başka yollarla yardımlarımızı iletmiştik. Fakat son günlerde bölgede olan kadınlara yönelik hijyen

malzemeleri konusunda eksikler olduğu bize iletildi bölgeden gelen haberlerde. Çok hızlı bir şekilde organize olduk ve sağlığa uygunluk paketleri hazırlamak istedik. İçerisinde günlük ped, kolonya, diş fırçası, diş macunu, gündelik hayatı kolaylaştıran ürünlerden oluşan hijyen paketleri hazırlıyoruz. Başlattığımız kampanya 3 gün gibi bir süre olmasına rağmen çok ciddi bir şekilde yardımlar geldi, hem maddi olarak destek sunuldu hem de sendikaya malzeme bırakıldı. İçeride yaklaşık Kadın Dayanışma gönüllüsü 20 kadın arkadaşımız bu ürünlerin paketlemesini yapıyor. Umuyoruz ki bölgedeki kadın arkadaşlarımızın işine yarar” dedi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan da gerçekleştirilen çalışmaya katıldı ve “Artvin Kadın Dayanışmanın düzenlediği ve organize ettiği paketleme çalışmasına yardım ediyoruz, deprem bölgesine gidecek. Artvin Barosu gönüllü avukatları ile birlikle hazırlanan bu paketleri de bölgedeki kadın arkadaşlara elden ulaştıracak. Biz de el ele vererek, bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu felaketi hep birlikte atlatmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Artvin Kadın Dayanışma gönüllülerinden Perihan Karakuş, deprem bölgesinde bulunan kadınlara hijyenik malzemelerden oluşan çam sakızı çoban armağanı bir paket göndermeye çalıştıklarını, yaralarını tamamen saracağını düşünmediğini, bu çalışma ile bir nebze de olsa içlerini rahatlattıklarını ve kalplerinin onlarla attığını söyledi.

Yardım çalışmasına katılan Özlem Akyürek de deprem felaketi gibi durumlarda en çok kadınların yardıma ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek “Biz de burada kadınlar için hijyen setleri hazırlamaya çalıştık. En azından oradaki kadınların hayatını bir nebze rahatlatmak adına çalışıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI