Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” Gerçekleştirildi

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Türkiye'de 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” Rize’de Vali Kemal Çeber’in katılımları ile tüm okullarda gerçekleştirildi.

TRABZON-ARTVİN 5.03.2022 11:21:02 31 0
Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” Gerçekleştirildi

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, itfaiye, sağlık, emniyet, jandarma ve UMKE ekiplerinin katılımı ile Çay Mesleki Anadolu Teknik Lisesinde “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi. Tatbikata Vali Kemal Çeber’in yanı sıra; İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl AFAD Müdürü Mehmet Salih Avcı ve Milli Eğitim Müdürü Engin Emen’de katıldı.

Yapılan tatbikatta senaryo gereği öğrenciler ve katılımcılar sınıflarda depreme yakalandı ve sirenlerin çalması ile birlikte sıralarının yanında çök, kapan, tutun hareketini yaparak kendilerini korumaya çalıştı. Depremin durması ile birlikte tahliye işlemleri hızlı bir şekilde AFAD ve okul görevlileri tarafından sağlandı. Öğrenciler okul bahçesinde kendileri için ayrılan alanda toplanması ile birlikte tatbikat sona erdi.

Tatbikat sonrası açıklama yapan Vali Kemal Çeber, “Tüm okullarımızda bu tatbikatlar eş zamanlı olarak yapıldı. Afetlere hazırlıklı olmak durumundayız. İlimiz deprem anlamında öncelikli illerden biri değil ama yapılan bu eğitimlerle depreme karşı her zaman hazırlıklı olmanın çok önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bugün Rize’de 247 okulumuzda 4 bin 500 civarında öğretmenimiz ve 54 binin üzerinde öğrencimiz bu tatbikatı gerçekleştirdi.

Bu tatbikattan önce hem öğrencilerimize hem de toplumumuzun önemli bir kesimine detaylı eğitimler verildi. Bugün bu tatbikatta yaptığımız gözlemde, öğrencilerimizin siren sesi ile birlikte ne yapması gerektiğini gayet iyi bildiklerini gördük.

Bu eğitimlerimiz devam edecek. 2021 yılı Türkiye’de “Afet Eğitim Yılı” idi. 2022 yılı da “Afet Tatbikat Yılı' olarak belirlendi. Yani eğitimlerimizi tatbikat olarak uygulayacağımız bir yıl olacak. Rize’de afet anlamında geniş bir hazırlık sürdürüyoruz. Afet Risk Azaltma Planını hazırlayan ilk 6 ilden biriyiz. Afet müdahalesi ve afete karşı risk yönetimi anlamında çok örgütlü sivil toplum kuruluşlarımız var. AFAD İl Müdürlüğümüz koordinesinde başta itfaiye, sağlık, emniyet ve jandarma birimlerimiz olmak üzere tüm kurumlarımız sürekli eğitimler alıyor. Bu eğitimlerimizi yoğun bir şekilde muhtarlarımıza ve toplumumuzun her kesiminede veriyoruz.

Rabbim her türlü afetten ilimiz ve ülkemizi muhafaza eylesin. Her türlü afete hazırlıklı olmak durumundayız. Basın mensuplarımız Rize’den her yıl büyük afetlerin haberini verir. Ama burada alınan tedbirler verilen eğitimler ve kurumlarımızın yaptığı ıslah çalışmaları başta olmak üzere afetlere dönük tedbirler olmasa yaşadığımız afetlerde çok daha büyük kayıplar veririz. İşte yaptığımız bu çalışmalar can ve mal güvenliğini azami tutuyor “ifadelerine yer verdi.

Vali Çeber, yapmış olduğu açıklamaların ardından tatbikata katılan tüm personeli tek tek ziyaret ederek, göstermiş oldukları gayretli çalışmalardan ötürü teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı