DENİZ KAFESLİ BALIK ÇİFTLİĞİ ÇED TOPLANTISI PROTESTO EDİLDİ

Arhavi Fener Restaurant’ta yapılan ÇED bilgilendirme toplantısına katılan Hopa’lı Balıkçılar ve vatandaşlar, toplantıyı protesto ederek toplantı yapılmadığına dair tutanak tutturdular.

TRABZON-ARTVİN 4.11.2021 16:48:34 95 0
DENİZ KAFESLİ BALIK ÇİFTLİĞİ ÇED TOPLANTISI PROTESTO EDİLDİ

Hayati Akbaş

HOPA-Arhavi-Hopa İlçe sınırları arasında Çamlıköy açığında kurulması planlanan 40 adet kafes balıkçılığı projesi ÇED bilgilendirme toplantısı Fener Restaurantta yapılmaya çalışıldı. Fener Restaurant önünde toplanan Hopalı Balıkçılar, Çamlıköy ve Hopalı vatandaşlar projeyi hayata geçirmeye çalışan yetkililerinin bilgilendirme toplantısını protesto ederek yaptırmadılar.

Fener Restaurant açıklarında özel bir şirket tarafından yapılacak olan Deniz Kafesli Balık Çiftliği projesi Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı bölge halkının tepkisi üzerine yaptırılmadı ve toplantının yapılmadığı da tutanak altına alındı.

Abu Su Ürünleri ve Turizm Ticaret Sanayi Ltd. Şti tarafından Çamlıköy sınırları içinde kıyıdan 3 km. açıkta yapılması projelendirilen ve Tarım ve Orman Bakanlığından alınan ön izin ile yapılmaya çalışılan ÇED bilgilendirme toplantısı tepkiler üzerine yapılamadı.

Yapılmak istenen proje ile Çamlı köy açıklarında 9.550.000 TL. Bedelle yapılmak istenen projenin kullanım alanının 198.000 m2 alanı kapsadığı ve bu alana kurulması düşünülen 40 adet besi kafesinde yıllık 4.000 ton Türk somon balığı yetiştirilmesi projelendirildi.

Çevre köylüleri ve Hopa-Su gören ve Çamllıköy’den gelerek toplantıya katılan Balıkçılar ve vatandaşlar, bu kadar kapsamlı bir proje ile denizin kirleneceğini, balık neslinin devamının olumsuz etkileneceği, kendi balık avcılık alanlarının kullanılmasını engelleyeceğini ifade ederek toplantıyı protesto ettiler.

Toplantıyı protesto eden vatandaşlar ve balıkçılar, ısrarla toplantının yapılmadığının tutanak altına alınması ısrarı sonrası toplantıya katılan Artvin Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de tutanak tutarak toplantının yapılamadığını tutanak altına alması ardından toplantı da sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI