DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

Hopa Ziraat Odasında yeni Başkan Olcay Muti

TRABZON-ARTVİN 27.02.2023 10:07:27 61 0
DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa’da STÖ’leri ve Odaların yapılan Genel kurullarında yaşanan değişim bu defa Hopa Ziraat Odasında yaşandı. Oldukça çekişmeli geçen genel kurulda 4 dönemdir oda başkanlığı yapan İhsan Seber 2 oy farkla seçimi Olcay Muti karşısında kaybetti

Hopa TSO Atatürk Konferans salonunda yapılan Genel kurula Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Demircioğlu, Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Samet Cihan, Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turgut Dalkılıç katıldılar. Misafir Ziraat Odaları Başkanları olarak Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, Borçka Ziraat Odası Başkanı Tolga İskenderoğlu, Arhavi Ziraat Odası Başkanı Sadık Yıldızcan ve Rize İyidere Ziraat Odası Başkanı Recep Ali Aşık katılırken, kongrede oy kullanacak 38 delegenin tamamı da kongreye katıldı.

Verilen Önerge ile Divan Başkanlığına Mehmet Orman, kâtip üyeliklere de Fahri Özbay ve Erdem Gülcan seçildiler. Divan gündem maddelerini okuduktan sonra Atatürk ve silah arkadaşları için kongreye katılanları saygı duruşuna davet etti ve ardından İstiklal Marşının okunması le kongrede başladı.

Hopa Ziraat Odası Başkanı İhsan Seber odanın son 4 yıllık çalışmalarını içeren faaliyet raporunu okudu. Seber, Oda olarak üyelerin hak ve çıkarlarını koruma adına çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerin ifade ederek, tek göz ofis olarak başladıkları çalışmalarında bitişiklerinde bulunan 3 işyerini de oda adına satın alarak 4 odalı bir oda yaptıklarını ve Trabzon’da da bir konuk evlerinin bulunduğunu ifade ederek kasasında nakit para bulunan ve 7-8 milyon TL’lik bir varlığa sahip bir oda ortaya çıkardıklarını ifade ederek kongrenin Hopa’ya ve üyelerine hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra okunan Mali Rapor ve tahmini bütçe üzerine yaptıktan konuşmaların ardından, raporlar Genel kurula katılan Delege üyelerin oy çokluğu ile ibra edildi.

Daha sonra söz alan Başkan adayı Olcay Muti değişim grubu olarak yönetime talip olduklarını, üyelerinin her türlü sorununa yerine göre ayağına giderek çözme noktasında çalışacak aktif-faal bir oda olmayı hedeflediklerin ifade ederek, Hopa’da hayatın her alanında diğer kardeş odalar ile birlikte ilçenin sorunlarına sahip çıkma adına üzerlerine düşecek sorumlulukları yerine getireceklerini ifade ederek “Biz değişim için arkadaşlarımızla bu göreve talip olduk” dedi.

Değişim grubu adına Ferdi Gümüşkaya’da seçildikleri takdirde öncelikleri olacak 9 maddelik bir sunum gerçekleştirerek odanın asli görevi olan Tarım ve Ziraat ile ilgili her türlü bilgilendirici-eğitici etkinliği gerçekleştireceklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından ilçe seçim kurulu görevlileri huzurunda yapılan seçimlerde sandıktan Olcay Muti’nin listesi 2 oy fazla çıkarak 20 oyla seçimi kazanırken İhsan Seber ’in listesi 18 oyda kaldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI