ÇİFTÇİLERE TAVUK DAĞITILDI

ÇİFTÇİLERE TAVUK DAĞITILDI

TRABZON-ARTVİN 7.09.2018 13:05:56 14 0
ÇİFTÇİLERE TAVUK DAĞITILDI

Artvin Valisi Ömer Doğanay, kentte köy tavukçuluğunun geliştirilmesi çalışmaları kapsamında 144 çiftçiye 7 bin 200 'ATAK-S Hibrit' ırkı tavuk dağıtımını gerçekleştirdi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Ömer Doğanay, kentte köy tavukçuluğunun geliştirilmesi çalışmaları kapsamında 144 çiftçiye 7 bin 200 'ATAK-S Hibrit' ırkı tavuk dağıtımını gerçekleştirdi. Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce çiftçilerin sosyo-ekonomik durumlarına katkı sağlamak ve köy tavukçuluğunu geliştirmek amacıyla DOKAP finansmanıyla yürütülen proje ile Türkiye'nin ilk yerli ırkı olan Atak-s cinci yumurta tavuğu dağıtımı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur, dağıtım töreninde yaptığı bilgilendirmede, ATAK-S tavuklarının Türkiye’nin ilk yerli ırkı hibrit yumurta tavukları olduğunu söyledi. Okur , 'DOKAP finansmanıyla bu projeyi hayata geçirdik. Üreticilerimize tavuklarla birlikte kümeslerini de teslim edeceğiz. Amacımız yumurta tavukçuluğunu geliştirmek, aile bütçelerine katkı sağlamak. Vatandaşlarımızdan kesmeyeceği ve satmayacağı yönünde taahhütname alıyoruz. 480 çiftçimiz bize başvuru yaptı. Bizde bütçemiz ölçüsünde 144 çiftçi belirledik. Belirlediğimiz kişilere hibe olarak tavuk ve kümeslerin dağıtımını yapıyoruz. Kurum olarak dağıtımını yaptığımız tavukların takibini de yapacağız.” dedi.

Bu tavuk ırkının Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstüsünün bir geliştirdiği bir ırk olduğunu kaydeden Okur, “Bu ırk diğer ırklara oranlara yaşama gücü yüksek bir hayvandır. Yumurta kabuk rengi çok piyasada daha çok rağbet görüyor. Halk arasında köy tipi tavuk adlandırılıyor” ifadelerine yer verdi.

Çiftçi Sultan Arslan da projeden çok memnun olduklarını ifade ederek, 'Hibe olarak 50 tavuk ve kümes aldım. Önceliğim organik beslenmek. Organik beslenmeye dikkat ediyorum. Başarabilirsem de ticaretini yapacağım.' dedi.

Tavuk dağıtım törenine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi ve çiftçiler katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI