CHP’DEN BAROYA ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin İl Örgütü Artvin Barosu’na ziyaret gerçekleştirdi.

TRABZON-ARTVİN 19.10.2020 12:32:47 19 0
CHP’DEN BAROYA ZİYARET

Hayati Akbaş

ARTVİN-CHP İl Yönetimi Artvin Barosunun kuruluş yılının 50’nci yılı sebebiyle Baro Başkanı Ali Uğur Çağal’ı Artvin Adalet Sarayı’nda bulunan makamında ziyaret etti. Ziyarete Parti İl Başkanı Ahmet Biber, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Aslan ve Selçuk Cem Ulutürk katılırken Baro avukatlarından Bedrettin Kalın, Özay Özaslan da katılım gösterdi.

Değişikliklerin ne için yapıldığı belli

Çoklu baro düzenlemesi içeren avukatlık kanunu düzenlemesinin 80 baronun itirazına rağmen 3 ay önce TBMM'de kabul edilerek yasalaşmış, yeni düzenlemeyle 5 bin avukatı geçen illerde 2 bin avukatın imzasıyla yeni baroların kurulabilir hale getirilerek üç büyük şehrin de Türkiye Barolar Birliği'ndeki temsil gücünde azalma olmuştu. Başkan Çağal, son günlerde bağımsız savunma hakkına darbe vuran avukatlık yasasında ve Türkiye Barolar Birliği seçim usullerinde yapılmak istenen değişikliklere ve ne için istendiği belli olan parçalanmış baro sistemine karşı aldıkları tavrın devam edeceğini dile getirerek, “Kayıtsız şartsız milletin olan egemenliğin temel taşını oluşturan hukukun üstünlüğünü korumak tüm barolar gibi Artvin barosunun da en önemli görevidir ve öyle kalmaya devam edecektir” dedi.

Kırmızı Çizgimiz: İnsan Hakları, Hukuk Üstünlüğü, TC İlkeleri

Çağal Artvin Barosu’nun kuruluşuyla ilgili bilgi vererek, “Hukukun üstünlüğünün tartışılamayacağı ve örgütlülük gücünün bilinciyle bir araya gelen avukatlarla 14 Ekim 1970 tarihinde ilk olağan üstü genel kurulu yapılarak Artvin Barosunun temelleri atılmıştı. 2002 yılına kadar Artvin Adliyesi’nde bir odadan oluşan Artvin Barosu 2015 yılından itibaren kendi binasında kuruluşundan bugünkü konumuna kadar sürekli büyüyerek demokratik laik sosyal hukuk devleti ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalarak; insan hakları, hukuk üstünlüğünü, bölünemez Türkiye Cumhuriyeti ilkelerini her zaman kırmızı çizgi olarak benimsemiş ve sonsuza kadar da bu ilkelerinden taviz vermeme kararıyla ilerlemektedir” dedi ve Artvin Barosunun kurumsal kimliğiyle toplumsal yaşamın soluğu olduğunu, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığına yönelik her türlü saldırılara ve ülke bütünlüğünü ilgilendiren gelişmelere kayıtsız kalmamak baronun başlangıçtan bugüne değişmez temel ilkelerinden birisi olduğunu vurguladı.

50. Yaşın Coşkusu

Ayrıca yargının kurucu unsurlarından bağımsız savunmayı serbestçe temsil etmenin verdiği güçle ve kararlılıkla durmakta, o misyonu da geleceğin bilincine aktarmak için uğraş vermekte olduklarını ifade eden Çağal, “Baromuz bir meslek kuruluşu olmanın yanı sıra demokrasinin yaşaması için zorunlu olan hukuk devleti prensibini yerleştirmeye yönelik en güçlü ve etkili meslek örgütlerinden biri olarak sorumluluklarının gereğini cesaretle yerine getirmek için çalışmaktadır. Bu doğrultuda 50. Yaşımızın coşkusunu Atatürk ilke ve devrimleriyle cumhuriyete olan bağlılığımızın verdiği güçle yeniden yaşıyoruz” diyerek Parti İl Başkanı Ahmet Biber’e ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

‘CHP Olarak İlerici Baro Avukatlarının Yanındayız’

Başkan Biber, AKP hükümetinin avukatlık yasasında yapmak istediği değişikliğin ve Türkiye Barolar Birliği’nin parçalamak istemelerinin sebebinin tek adam rejiminin adalet sistemi üzerinde yaratmak istediği düzen politikası olduğunu ifade ederek bu süreçte CHP olarak baroların ve ilerici baro avukatlarının yanlarında olduklarını vurguladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı