ÇAY HASAT ŞENLİĞİ VE ÇAY TOPLAMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Artvin Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 10 Bin Okul projesi kapsamında Arhavi ‘de 5 okulun katılımı ile Çay Hasat Şenliği ve Çay Toplama Etkinliği gerçekleştirildi.

TRABZON-ARTVİN 3.06.2022 12:59:06 35 0
ÇAY HASAT ŞENLİĞİ VE ÇAY TOPLAMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

ARHAVİ- Artvin Valiliği koordinesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen Çay Hasat Şenliği ve Çay Toplama Yarışması, ilçemiz Arhavi'de Kale Mahallesi'nde düzenlendi.

Etkinliğe Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Arhavi Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Artvin Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Garnizon Komutanı Murat Balcı, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Engin Yılmaz, CHP Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk etkinlikte yaptığı konuşmada, çayın Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu vurgulayan doruk, çayın bölge ve ülke ekonomisine önemli katma değer sağladığını belirtti.

Vali Doruk, Artvin'de 90 bin dekarda çay tarımı yapıldığını ifade ederek, 'Yıllık yaklaşık 150 bin ton çay hasadı yapıyoruz. İklim itibarıyla ilimizde nitelikli ve kaliteli çay üretimine sahibiz.' diye konuştu. Vali Doruk, çay hasadının yerli iş gücüyle yapılmasının, milli sermayenin ülkede kalması adına önem arz ettiğinin de altını çizdi.

Daha sonra düzenlenen Çay Toplama Yarışması ise renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma öncesinde, Vali Doruk ve beraberindeki protokol üyeleri bir süre çay toplayarak etkinliği başlattı.

Okullar Arası Çay Toplama Yarışması’na 5 okuldan 15 öğrenci katılırken, takım ve bireysel kategorilerde yapılan çay toplama yarışmasında öğrenciler kendilerine ayrılan parkurda 10 dakikada en çok çayı toplamak için kıyasıya mücadele etti.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada, takımlar kategorisinde birinciliği Nurettin Çarmıklı İmam Hatip Ortaokulu elde etti. Bireysel kategoride ise Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Enes Dedekoç 13 kilo 400 gram çay toplayarak birinci oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere madalya, kupa ve çeşitli hediyeler verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI