BU YIL 9. ULUSLARARASI TULUM FESTİVALİ’NİN BİR AYAĞI MERKEZ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

BU YIL 9. ULUSLARARASI TULUM FESTİVALİ’NİN BİR AYAĞI MERKEZ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

TRABZON-ARTVİN 8.08.2018 13:06:36 29 0
BU YIL 9. ULUSLARARASI TULUM FESTİVALİ’NİN BİR AYAĞI MERKEZ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kurt, “Tulum Festivali’nin Artvin’de De Yapılması Bizleri Mutlu Etmiştir”

Hayati Akbaş

ARTVİN-Bu yıl 9. Uluslararası Tulum Festivali’nin bir ayağı Merkez’de gerçekleştirildi. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivalin açılış galası Artvin Valiliği, ARTSO ve Artvin Belediyesi’nin katkılarıyla 9 ülkeden katılan yaklaşık 500 kişilik halk dansları topluluğu ekipleri Artvin caddelerinde Kortej yürüyüşünü gerçekleştirdikten sonra Çoruh Park’ta gösteri yaptı. Uluslararası Halk dansları topluluğu ve müzisyenler önce bazı ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretler, topluluk kalabalık olduğu için her gurubu temsilen belli sayıda kişilerle gerçekleştirildi. İlk ziyaret Artvin Ticaret Ve Sanayi Odası’na yapıldı.

Burada Başkan Seçkin Kurt, Başkan Yardımcısı Sedat Ali Öktem, Meclis Başkanı İrfan Yıldırım, ARTSO Genel sekreteri Yüksel Çoruh, konuklara günün anısına hediyeler takdim etti. Ekipler adına konuklar da hediyelerini verdi.

Burada bir konuşma yapan ARTSO Başkanı Seçkin Kurt, “9. Uluslararası Tulum Festivali’nin Artvin’de de yapılması bizleri mutlu etmiştir. Bu çok önemli ve anlamlı bir etkinliktir. Çünkü burada bulunan ülkelerle aynı coğrafyayı paylaşıyoruz. Komşuyuz. Kültür, Sanat etkileşimimiz vardır. Bakın bir tulum bu kadar ülkeyi ve insanlarını bir araya getirebiliyor. Bu organizasyona bir de bu yandan bakmak gerekir. Açıkçası bu festivalin Artvin’de yapılmasını sağlayan kişilerden biri de başkan yardımcımız Sedat Ali Öktem’dir. Burada sanat var, Kültür var, Turizm var, kardeşliğe, dostluğa büyük katkı var. Bu nedenle bu organizasyonu yapan Erdoğan Cineviz’e ve festivalin gerçekleşmesini sağlayan ekibe teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Erdoğan Cineviz’de ARTSO Başkanı ve yönetim Kuruluna teşekkür etti. Cineviz; “ARTSO Başkanı Seçkin Kurt ve Yönetim Kuruluna desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu çok büyük bir organizasyondur. Biz bu festival ile Sanata, kültüre, barışa, dostluğa katkı sunarken, aynı zamanda turizme de katkı sunmaktayız. Bu festival ile yapılan tanıtımı milyonlar harcasanız yapamazsınız. Bunu bazı bürokratlara maalesef anlatamadık. Bundan dolayı zaman zaman üzüldüğümüz olmuştur. Ama biz bu yıl 9.sunu yapıyoruz. Gelecek yıl 10.sunu daha çok katılımla yapacağız.” dedi.

Ziyaretin ardından ARTSO Başkanı Seçkin Kurt, gelen konuklara hediye takdiminde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı