BİNALİ YILDIRIM İLE TARIM VE ORMAN BAKANI VAHİT KİRİŞÇİ YUSUFELİ'NDE

Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Yusufeli yeni yerleşim yerinde yürütülen çalışmaları incelemek üzere bugün Yusufeli’ne geldiler.

TRABZON-ARTVİN 12.06.2022 13:33:45 104 0
BİNALİ YILDIRIM İLE TARIM VE ORMAN BAKANI VAHİT KİRİŞÇİ YUSUFELİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Yusufeli yeni yerleşim yerinde yürütülen çalışmaları incelemek üzere bugün Yusufeli’ne geldiler.

Yusufeli İlçe Stadına helikopter ile iniş yapan Yıldırım ve Kirişçi buradan Yusufeli Barajı Şantiyesine hareket ettiler. Baraj şantiyesinde ilgili kurum yetkilileri ile toplantı yapan Yıldırım ve Kirişçi açıklamalarda bulundular.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi: '(Barajda su tutulması ve ilçenin taşınma zamanı) Bir tarih konusunda anlaşma ve uzlaşmaya varıldı. Vatandaşlarımızın bu konuya olan ilgisiyle süreç kısa zamanda tamamlanacak ve bizim de su tutma işlemimiz gerçekleşmiş olacak'

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: 'Muazzam ve ülkemize yakışan bir eser. Zaten AK Parti iktidarının ve Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle 20 yıldır dünyada parmakla gösterilen eserleri yapan ülkelerin başında geliyoruz.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile Yusufeli Barajı ve HES şantiye sahasındaki değerlendirme toplantısının ardından baraj gövdesinde incelemelerde bulunan Kirişçi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Yani insanın aşağıya bakması bile bazen insanı rahatsız edebiliyor. Dolayısıyla önemli ve dünya çapında bir proje. 275 metre yüksekliğinde, Türkiye'nin en yüksek gövde yüksekliğine sahip bir barajı konumunda. İnşallah Meclisimizdeki son mevzuat düzenlemesiyle birlikte buradaki en büyük su tutmamıza mani olan husus da böylelikle aşılmış olacaktır diye düşünüyoruz ve vatandaşlarımıza devletimiz her zaman olduğu gibi bu konuda da çok büyük bir kolaylık sağlamış durumda. Bu çerçevede de belki Yusufeli Barajımızla ilgili olarak bu mevzuat çıkmış gibi düşünülse de artık TOKİ'nin bu imkânları, geçmişte yapılan TOKİ konutlarından da süresi dolmamış olanlar bundan istifade edebilecekleri için bu da güzel bir imkân. Vatandaşlarımızın en kısa zamanda TOKİ ile bu anlaşmaları, bu sözleşmeleri imzalayarak bu işe 'evet' demeleri ve buralara yavaş yavaş yerleşmeleri bizim en büyük dileğimiz. Burada gecikmeden kaynaklı kaybedeceklerimizle, burada taşınmayla beraber kazanacaklarımız, taşınma sonrası elde edeceklerimizin bir ekonomik muhasebesini yaptığımızda hiç vakit kaybetmeye tahammülümüzün olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.'

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 'Sözün bittiği yer. Tabiat ne kadar çetin olursa, ne kadar zor olursa o zorluğu aşacak mutlaka bir irade mevcut. Bu irade de başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere onun ekibinde var. Gövde yüksekliği bakımından Türkiye'nin bir numarası, 130 katlı bir gökdelen hayal edin, onun yüksekliğinde. Dünyanın en büyük, en heybetli, en etkileyici sanat yapısı.' dedi. Yıldırım, bu işin hem mühendislik hem de ekonomik tarafı olduğunu dile getirerek, 'Tek başına 1 milyar 900 milyon kilovatsaat enerji üretebilen, 588 megavat kurulu güce sahip bir tesisten bahsediyoruz.'

Gelecek 50-100 yılın ihtiyaçlarının dikkate alındığı yeni bir Yusufeli ilçesinin kurulacağına işaret eden Yıldırım, 'Muazzam ve ülkemize yakışan bir eser. Zaten AK Parti iktidarının ve Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle 20 yıldır dünyada parmakla gösterilen eserleri yapan ülkelerin başında geliyoruz. Dünyada bu ve buna benzer 10 tane eser yapılmışsa bunun 7 tanesi bizde. Bu da Türkiye'nin neler yapmaya muktedir olduğunu göstermesi bakımından önemli bir nokta.' değerlendirmesinde bulundu.

Baraj şantiyesi ve gövde ziyareti sonrasında yetkililer Yusufeli Yeni Yerleşim Yerinde özellikle tamamlanmamış etaplarda incelemelerde bulundular. Buradan Yusufeli Belediyesine geçen Yıldırım ve Kirişçiyi Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve Yusufelililer karşıladı.

Belediye ziyareti sırasında ilçede bulunan Esnaf, STK, Siyasi Partiler ve Vatandaşlardan oluşan bir heyet Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a taleplerini iletti. Yıldırım notlarını alarak taleplerin üzerinde çalışılacağını ve çözüm bulunması için gerekli talimatları vereceğini söyledi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yaptığı değerlendirmede; Bugün Sayın Genel Başkanvekilimiz Binali Yıldırım beyefendi ile Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi beyefendiyi ilçemizde misafir ettik. Hem Baraj şantiyesindeki toplantıda hem de Belediyemizde gerçekleştirdiğimiz toplantıda Sayın Genel Başkanvekilimize ve Sayın Bakanımıza taleplerimizi ilettik. Kendileri de taleplerimizin çözümü için talimatlarını verdiler. Ben ilçemiz adına her iki büyüğümüze de teşekkür ediyorum. Hep söylediğim bir söz var. Yeni Yusufeli’ni birlikte inşa ediyoruz diye. İnşallah inşa ettiğimiz bu güzel ilçeyi en kısa kendimize yeni yurt edineceğiz.” dedi.

Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçiye; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Ak Parti Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, Artvin Vali Yardımcısı Ömer Dereci, Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Hüseyin Çakaloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak ile üst düzey yetkililer ile ilgililer eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI