BIÇAKLARI BELGESEL KONUSU OLDU

Yusufeli’nin ünlü bıçak ustası Muzaffer Tunç belgeseli şehrin önde gelen esnaf ve sanatkârların katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı.

TRABZON-ARTVİN 28.10.2021 16:32:32 101 0
BIÇAKLARI BELGESEL KONUSU OLDU

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Bünyesinde Ahi Enstitüsü'nü barındıran Dünya Esnaf Sanatkârlar Derneği'nin İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü 'Anadolu'nun ahisiyiz Dört bir koldan Türkiye'yiz ' projesine konu olan Yusufeli’nin ünlü bıçak ustası Muzaffer Tunç belgeseli şehrin önde gelen esnaf ve sanatkârların katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı.

Yusufeli Belediyesi'nin de desteklediği projenin tanıtım toplantısında Muzaffer Tunç'un konu edildiği 'Yusufeli'nin bıçak ustası ' belgeseli ile Muğla'nın Fethiye ilçesi yeşil üzümlü köyünde 50 yıldır dastar dokumacılığı yapan Yadigâr Özdeş'in 'dastar ustası 'isimli belgeselini esnaf ve sanatkâra gösterildi.

Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Toprak, Yusufeli Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Özalp, Dünya Esnaf Sanatkârlar Derneği Ahi Enstitüsü Başkanı gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk ve çok sayıda esnaf sanatkârın izlediği programda ayrıca Moğolistan başta olmak üzere Kazakistan Kırgızistan Özbekistan Türkmenistan ve Azerbaycan'ı esnaf ve sanatkârları konu alan ' İnsan Hikâyeleri' isimli bir sunumda yapıldı.

Programda konuşma yapan Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Toprak Yusufeli Belediyesi olarak projenin katılımcılarından biri olmaktan gurur duyduklarını bu suretle Yusufelili esnaf ve sanatkârın Türkiye'ye ve dünyaya tanıtıldığını belirtti.

Bıçak ustası Muzaffer Tunç Fethiye'nin Yeşil üzümlü köyüne giderek dastar ustası Yadigâr Özdeş”i atölyesinde ziyaret ettiğini bu gezinin kendisine ticaret ve pazarlama konusunda çok katkı sağladığını bu nedenle Yusufeli Belediyesi başta olmak üzere dünya Esnaf Sanatkârlar Derneği'nin teşekkür ettiğini söyledi.

Program sonunda; Yusufeli Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özalp bıçak ustası Muzaffer Tunç'a çini işlemeli bir tabak hediye ederken Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Toprak ise gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk'a 'insan hikayeleri' isimli konferans vermesinden dolayı bir plaket hediye etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI