BEKLENEN DEVİR TESLİM GERÇEKLEŞTİ

Artvin Belediyesi, DSİ’den ‘Hatila Deresi İçme Suyu İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisini’ devraldı.

TRABZON-ARTVİN 15.01.2023 13:29:11 50 0
BEKLENEN DEVİR TESLİM GERÇEKLEŞTİ

Hayati Akbaş

ARTVİN- Artvin Belediyesi, DSİ’den ‘Hatila Deresi İçme Suyu İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisini’ devraldı.

Artvin Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen devir işlemlerinde; Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve DSİ 26. Bölge Tesisler Yapım ve Bakım Şube Müdürü Ömer Uzunali; Artvin’in içme suyu ihtiyacını 50 yıl karşılayacak olan ‘Hatila Deresi İçme Suyu İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisinin’ Artvin Belediyesine devreden, devir teslim protokolünü karşılıklı imzalamasıyla, tesis Artvin Belediyesi bünyesine geçti.

Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte, Hatila Deresi'nden başlayan 33 km uzunluğundaki isale hattıyla getirilen 255 lt/sn kapasitesindeki içme suyu, Katrevan Mevkiinde 880 kotunda inşa edilen konvansiyonel tip arıtma tesisi vasıtasıyla arıtılarak Artvin halkının hizmetine sunulacak.

Hatila Deresi İçme Suyu İsale Hattı ve Su Artıma Tesisinin, devir işlemlerinin gerçekleştiğini söyleyen Başkan Elçin, “Artvin’in gelecekteki nüfusu da dikkate alınarak en az 50 yıllık periyotta Artvin Şehir Merkezindeki yurttaşlarımıza memba kalitesinde içme suyu sağlanacağını belirterek Hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı