BATUM BAŞKONSOLOSLUĞU AÇIKLADI!

Türkiye'ye Giriş Çıkışlarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Duyuru

TRABZON-ARTVİN 30.12.2020 13:16:36 53 0
BATUM BAŞKONSOLOSLUĞU AÇIKLADI!

Hayati Akbaş

BATUM-Batum Başkonsolosluğu tarafından sars-cov-2 virüsü nedeniyle Türkiye’ye giriş çıkışlarda uygulanacak tedbirlere ilişkin duyuru yapıldı.

Batum Başkonsolosluğu yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Son dönemde İngiltere’deki vaka artışları ile ilişkili olduğu bildirilen ve mutasyona uğramış olan SARS-CoV-2 virüsünün ülkemize girişinin engellenmesi amacıyla; 28.12.2020 tarihinden itibaren yurtdışından hava yolu ile 30.12.2020 tarihinden itibaren kara, hava ve deniz yolu ile Türkiye’ye giriş yapacak kişilerin ülkeye girişlerinden önceki son yetmiş iki (72) saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testlerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Negatif PCR testi ibraz etmeyen kişiler konaklayacaklarını beyan ettikleri adreste (ev, otel vb.) karantinaya alınacak, konaklayacak yeri olmadığını belirtenler ise İl Sağlık Müdürlüklerince belirlenecek mekânlarda karantina altına alınacaktır. Karantina sürelerinin 7. gününde PCR testleri yapılarak test sonuçları negatif çıkanların karantinası 7. günün bitiminde sona erdirilecek ve PCR testleri pozitif çıkanların tedavileri ise Sağlık Bakanlığı COVID-19 rehberi doğrultusunda yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI