BARAJLAR ŞEHRİ ARTVİN ÜLKE EKONOMİSİNE DEVASA KATKI SAĞLIYOR”

Vali Doruk, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "Çoruh Havzası Projeleri" kapsamında barajlar şehri haline gelen Artvin’in ülke ekonomisine devasa katkı sağladığını söyledi.

TRABZON-ARTVİN 10.12.2020 17:31:56 82 0
BARAJLAR ŞEHRİ ARTVİN ÜLKE EKONOMİSİNE DEVASA KATKI SAĞLIYOR”

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay ile Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Özerdem Maltaş’ı makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doruk, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Çoruh Havzası Projeleri' kapsamında barajlar şehri haline gelen Artvin’in ülke ekonomisine devasa katkı sağladığını söyledi.

Çoruh Nehri üzerindeki büyük projelerden Muratlı, Borçka, Deriner ve Artvin barajların tamamlanarak işletmeye alındığını anımsatan Doruk, inşaatı tüm hızıyla devam eden Yusufeli Barajı'nın ise hedeflenen sürede tamamlanarak işletmeye alınacağını söyledi.

Doruk, barajların ülke ekonomisine katkısının yanında enerjide dışa bağımlılığı azaltmak adına önem arz ettiğini dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay ise, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda 600.000 ton su ürünleri yetiştirilmesi planlandığını söyledi.

Barajlar şehri Artvin’in bu hedefe ulaşılmasında büyük katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Atalay, “Ülkemizin 2023 hedefi doğrultusunda 600.000 ton su ürünleri yetiştiriciliğini planlıyoruz. Bu üretimin 400.000 tonu halihazırda üretilmektedir. Geri kalan üretimi tamamlayabilmek için Artvin ilimiz bize hem denizde hem de olağan üstü güzel coğrafyasında kurulu bulunan barajlarda büyük imkanlar sunmaktadır. Bu barajlarda özellikle çevreye ve turizme dost su ürünleri yetiştiricilik tesislerinin kurulmasıyla, Türk somonunun bölgede yetiştirilmesi ile hem Artvin ilinde hem de ülke ekonomisine yaklaşık 40.000 ton balıkla 200 milyon dolar civarında katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu alanda yüzlerce kişinin istihdam edileceği bir potansiyel olduğunu biliyoruz. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin talimatlarıyla bu konuları değerlendirmek üzere özellikle Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sayın İsrafil Kışla ve AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ile yaptığımız istişareler neticesinde Artvin potansiyelinin yerinde görülmesinin çok büyük katkı sağlayacağını değerlendirdik. Bu potansiyeli bir an önce harekete geçirmek için neler yapabileceğimizi sayın valimizle birlikte istişare etmek amacıyla kendisine bir ziyaret gerçekleştirdik. Sayın valimizin bizlere bu konuda destek vermesi büyük katkı sağlayacaktır. Bölgenin bu büyük potansiyelini biran önce hayata geçirmek için projelere en kısa sürede başlamasının yerinde olacağını düşünüyoruz” dedi.

Ziyaret, ülkemizin su kaynaklarını korumak, geliştirmek ve suyu yönetmenin önemi üzerine değerlendirmelerin yapılması ve bu amaca yönelik gerçekleştirilen projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulmasıyla sürdü.

Ziyarette, Artvin Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur’da hazır bulundu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı