Artvin ve Hopa'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Artvin ve Hopa'da törenlerle kutlandı.

TRABZON-ARTVİN 29.10.2021 17:52:45 58 0
Artvin ve Hopa

ARTVİN KUTLAMA

Hayati Akbaş

ARTVİN-Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümü kapsamında Artvin’de düzenlenen kutlama töreni Vali Yılmaz Doruk ve il protokolünün tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Daha sonra yoğun yağış nedeniyle oluşan hava muhalefetinden dolayı Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Programda konuşma yapan Vali Yılmaz Doruk, şunları söyledi: “Bugün, bin bir emekle kurulan Cumhuriyetimizin 98’nci yıl dönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Sizlerle birlikte tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu güzel günde sevincimize ortak olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunda görev üstlenen tüm kahramanlarımızı saygıyla yad ediyorum.

Cumhuriyet, küllerinden yeniden doğan bir milletin diriliş destanıdır. Yedi düvele karşı sapasağlam ayakta olduğumuzu haykırışımızın adıdır Cumhuriyet. Dünyada, bizim gibi binlerce yıllık kesintisiz devlet geleneğine sahip bir millet yoktur. İstiklal ve istikbalimize olan bağlılığımız bizi diğer milletlerden ayıran en önemli özelliğimizdir.

Türk milleti, esir yaşamaktansa ölmeyi tercih eder. O yüzden, aziz milletimiz tarihin her safhasında hür ve onurlu yaşamıştır. Milli birlik ve beraberliğimize yönelen her türlü tehdide karşı duruşumuz, ya istiklal ya ölüm olmuştur. Böylesine onurlu bir milletin ferdi olmakla ne kadar iftihar etsek azdır.

Karakteri bağımsızlık olan bu asil millet, tarih boyunca nice şanlı zaferlere imza atmıştır. Malazgirt, Kut’ül- Amare ve Çanakkale bu zaferlerin en güzel örneklerindendir. Topyekûn bir varoluş mücadelesi vererek cumhuriyetle taçlandırdığımız İ1stiklal Harbi’de bunlardan biridir. Kahraman ecdadımızın tüm imkânsızlıklara rağmen burada gösterdiği azim ve kararlılık tüm dünyaya örnek olmuştur. Türk milleti, kurduğu yeni devletiyle bu coğrafyadaki kadim varlığını ebedileştirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, 98 yıldır yaşattığımız ve inşallah asırlar boyu yaşatacağımız son devletimizdir. Bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyet, en kıymetli emanetimizdir. Milletimizin ortak eseri olan bu emanete sahip çıkmak hepimizin müşterek görevidir. Onu, muasır medeniyetler seviyesine çıkarma yolunda durmadan çalışacağız. Son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılacağımıza yürekten inanıyorum. Bu duygularla, Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum. Başta cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunurken devamında, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve sporculara ödüller verildi.

Program halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Törene Vali Yılmaz Doruk’un yanı sıra Ak Parti Artvin Milletvekili Av. E. Erkan Balta, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Özgül, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Barış Kılıç, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

HOPA’DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü “ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Çelen Sunma Törenine Katıldı

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü“ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Çelen Sunma Törenine Katıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Töreni Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü ve Belediye Başkanı Taner Ekmekçi Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Çelenk Sunma Töreninin ardından alandakiler Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunarak ardından İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı'nın okunması ile program sona erdi.

Çelenk Koyma Törenine Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Garnizon Komutanı P. Teg. Ahmet Aydin, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kurum Müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri daha sonra havanın yağmurlu olması nedeniyle İlçe Kapalı Spor Salonunda devam etti. Buradaki kutlamalar saygı duruşu yapılması ve ardından İstiklal marşının okunması ile başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buradaki kutlamalara Kaymakam ve Belediye Başkanının Vatandaşlar ve öğrencilerin bayramlarını kutlamaları ile devam etti.

Daha sonra Kaymakam Üçüncü günün anlam ve önemini belirten konuşmasını ile yaptı. Öğrencilerin şiir okuması- folklor gösterileri-yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ardından geçit töreni yapıldı.

Hopa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şükrü Akbıyık ve Gazilerin Resmi geçidi vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Resmi Geçit töreni ardından buradaki kutlamalarda sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI