Arhavi,Şavşat,Borçka ve Ardanuç'ta Cumhuriyet Coşkusu

Arhavi,Şavşat,Borçka ve Ardanuç'ta Cumhuriyet Coşkusu

TRABZON-ARTVİN 30.10.2021 17:38:19 159 0
Arhavi,Şavşat,Borçka ve Ardanuç

Arhavi’de Cumhuriyet Bayramı coşku ie kutlandı

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-29 Ekim 1923 yılında nice zorluklarla ilan edilen ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Benim en büyük eserim’’ diye nitelendirdiği Cumhuriyet, 98. yılında tüm yurtta olduğu gibi Arhavi’de de coşku ile kutlandı.

Arhavi’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dün Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başlarken bugün ise ilçe spor salonunda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.

Programa; İlçe Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Garnizon Komutanı Muhammet Fatih Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Kutlubay, İlçe Jandarma Komutanı Engin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Akgümüş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Tosun, Cumhuriyet Halk Partisi Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, İyi Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Birol Atabek, Ak Parti İlçe Başkanı Remzi Gedik, MHP İlçe Başkanı Adil Hatinoğlu, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kemal Tatar, Belediye Meclis Üyesi Birkan Uyanık, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe spor salonunda yapılan kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından bayram kutlamalarına geçilerek, İlçe Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Garnizon Komutanı Muhammed Fatih Keskin ve Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, öğrencilerin ve halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Daha sonra ilçe kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirdiler. Ardından Hacılar İlkokulu ve Hacılar Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu ve şiirler okundu. Bayram dolayısıyla okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol mensupları tarafından ödülleri takdim edildi.

İlçe spor salonunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlama programı halk oyunları gösterileriyle son buldu.

Kutlama etkinlikleri 29 Ekim akşamı Arhavi Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek Cumhuriyet konserleri ile devam etti. Ekin Uzunlar ve Salih Yılmaz’ın sahne aldığı konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. Yılı bugün Şavşat Belediye Düğüm Salonunda düzenlenen program ile kutlandı.T

ŞAVŞAT

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. Yılı bugün Şavşat Belediye Düğüm Salonunda düzenlenen program ile kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Eski Hükümet Konağı’nda Kaymakamı Yusuf Akın’ın tebrikleri kabulü ile başladı. Daha sonra Belediye Düğün Salonunda Kaymakam Yusuf Akın ve Belediye Başkanı Nihat Acar’ın halkın bayramını kutlamalarıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Kaymakam Yusuf Akın tarafından yapıldıktan sonra öğrenciler tarafından günün önemine binaen okunan şiirler ile devam etti.

Program sonrasında Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Yusuf Akın, Belediye Başkanı Nihat Acar ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kavcar tarafından hediyeleri takdim edildi.

Şavşat’ta kutlamalar öğrenciler tarafından halk oyunları gösterilerinin sergilenmesi ardından program sona erdi.

Borçka’da Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yıldönümünü kutlama törenleri Kaymakam Ali Osman Bulat'ın Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabulüyle başladı.

Hayati Akbaş

BORÇKA-Borçka’da Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yıldönümünü kutlama törenleri Kaymakam Ali Osman Bulat'ın Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından protokol üyeleri ile birlikte etkinliklerin yapılacağı Borçka Kapalı Spor Salonuna geçildi. Burada protokolün yanı sıra vatandaşların da yoğun bir katılımı ile gerçekleştirilen törende ilk olarak Kaymakam Ali Osman Bulat ve Belediye Başkanı Ercan Orhan, protokol üyeleri öğrenciler ve halkın bayramını kutladı.

Kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Kaymakam Ali Osman Bulat tarafından yapıldı. Kaymakam Bulat konuşmasının sonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında görev alan öğrenci ve öğretmenler ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaymakam Ali Osman Bulat’ın konuşmasının ardından program kutlama mesajlarının okunması, şiirlerin okunması, folklor gösterileri, lise öğrencilerinin oratoryo gösterisi ile devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüller verilmesi ile kutlama programı sona erdi.

Ardanuç’taki kutlamalar, Hava muhalefeti nedeniyle Dursun Ali Pehlivan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Hayati Akbaş

ARDANUÇ-Hava muhalefeti nedeniyle Dursun Ali Pehlivan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen törene, İlçe Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu, Belediye Başkanı Yıldırım Demir, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen Harun Özdemir, İlçe Emniyet Amiri Murat Tekinaslan, ilçe protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri ile Ardanuç halkı ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, İlçe Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu ve Belediye Başkanı Yıldırım Demir'in halkı selamlayıp bayramlarını kutlaması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu tarafından yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ile devam eden 29 Ekim kutlama programında öğrenciler tarafından orotoryo ve Ardanuç Engelsiz Bakım ve Yaşam evi sakinlerince halk oyunları gösterileri sergilendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI