ARDEŞEN’DE İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Hopa Kaymakamlığı, Hopa Belediye Başkanlığı, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından DOKA tarafından yayınlanan 2022 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) hibe programı kapsamında ilçe adına başvurusu yapılacak olan entegre tesis

TRABZON-ARTVİN 20.01.2022 14:09:12 63 0
ARDEŞEN’DE İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Kaymakamlığı, Hopa Belediye Başkanlığı, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından DOKA tarafından yayınlanan 2022 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) hibe programı kapsamında ilçe adına başvurusu yapılacak olan entegre tesis projesi için bilgi alışverişinde bulunmak üzere Ardeşen ilçesinde bulunan Fırtına Ekolojik Tarım Entegre Tesisine ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyarete Hopa Kaymakamı Gürkan Üçüncü, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Hopa İlçe Tarım Müdürü Metin Algür, Hopa Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Mecit Aydemir, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Tektaş, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Saral katıldı.

Şirket Yöneticisi Kenan Kartal’dan bilgi alan heyet, tesis içinde birtakım incelemelerde bulundu. Soğuk hava deposu, üretim bandı, üretim kabini gibi makinelerin çalışma sistemi gözlemlendi.

Heyet ardından Ardeşen’de çay üretimi yapan Lazika Gıdaya ziyarette bulundu. İşletme sahibi Önder Saraloğlu, heyete üretim alanını gezdirerek, pazar payı hakkında bilgiler verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI