ANKET ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Yusufeli Belediyesi tarafından yeni yerleşim yeri, taşınma süreci ve hak sahiplikleri konularında tüm ilçeyi kapsayan anket çalışması başlatıldı.

TRABZON-ARTVİN 30.04.2021 15:29:29 34 0
ANKET ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Belediyesi tarafından yeni yerleşim yeri, taşınma süreci ve hak sahiplikleri konularında tüm ilçeyi kapsayan anket çalışması başlatıldı.

Yeni yerleşim yerine taşınma sürecinde daha iyi bir planlama yapabilmek ve olası mağduriyetlerin önüne geçebilmek ayrıca ilçede ki mevcut durumun ne olduğunu görmek amacıyla Yusufeli Belediyesi tarafından ilçe merkezi ve mahallelerini kapsayan bir anket çalışması yapılıyor. Anket çalışması, Yusufeli Belediyesi’nin organizasyonu ile Mahalle Muhtarlarının gözetiminde 27 Nisan Salı günü başladı. Ankette hak sahibi olan olmayan kişilerin tespiti, yeni yerleşim yerinde yaşamak isteyip istemeyenlerin sayıları, hayvancılıkla uğraşan kişi sayılarının tespiti gibi başlıklar yer almakta.

Anket çalışması hakkında konuşan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin; ”Taşınma sürecinde karşılaşılabilecek olası problemlerin önüne geçebilmek, süreci daha iyi yönetebilmek, vatandaşlarımızın mağdur olmalarının önüne geçebilmek amacıyla bir anket çalışması yapıyoruz. Anket sonucunda ihtiyaçlar ve eksikler tespit edildikten sonra idarece yapılması gereken işlerin takibinin yapılması planlanmaktadır. Halkımızdan bu ankete katılımın sağlayarak doğru bilgiler ve verilere ulaşmamıza yardımcı olmalarını hassetsen rica ediyorum. Hep birlikte bu süreci en iyi şekilde aşacağımıza inanıyorum.”dedi.

Yusufelili gençlerden oluşturulan anketörler Yusufeli ilçe merkezini hane hane dolaşarak yüz yüze mülakat yöntemiyle dijital ortamda çalışmalarını yürütmektedirler. Ramazan ayı içerisinde anket çalışması bitirilerek ihtiyaç duyulan verilere ulaşılmış olacak.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı