AKADEMİK KURUL VE İHTİSASLAŞMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu ve akademisyenlerin katılımıyla Akademik kurul ve İhtisaslaşma bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

TRABZON-ARTVİN 8.03.2022 11:28:48 39 0
AKADEMİK KURUL VE İHTİSASLAŞMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu ve akademisyenlerin katılımıyla Akademik kurul ve İhtisaslaşma bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda üniversitenin mevcut durumu ve hedefleri hakkında konuşma gerçekleştiren rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Artvin Çoruh Üniversitesinin “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” alanında ihtisas üniversitesi unvanına sahip olduğunu ve üniversitenin bu alanda bilimsel-teorik çalışmalar yürüterek katma değeri yüksek ürünler elde etmeyi amaçladığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Bilgin, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en zengin bitki çeşitliliği ve varlığına sahip olan bir şehrinde yaşamanın sorumluluğuna değinirken bunun gereği olarak “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler alanındaki faaliyet ve çalışmalarla Türkiye’de yeşil kalkınma, yeşil sanayi ve yeşil ekonominin öncüsü olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’in açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, Tıbbi-Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Kemal Gümüş’ün konuşmaları ve Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Proje yürütücülerinin sunumlarının ardından sona erdi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI