AKADEMİK FAALİYETLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde yapılan akademik çalışmalarla Artvin’in tarihi, kültürü kayıt altına alınıyor.

TRABZON-ARTVİN 19.12.2020 16:18:18 38 0
AKADEMİK FAALİYETLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesindeki akademik çalışmalar doğrultusunda hazırlanan “Artvin Bibliyografyası “ve “Artvin Araştırmaları 2” kitabının tanıtımı yapıldı.

Türkiye’nin Trans Kafkasya’ya açılan kapısı konumunda olan Artvin’de, Artvin Çoruh Üniversitesi bilimsel ve akademik faaliyetlerini hız kesmeden sürüyor.

Kendi bünyesinde kurduğu yayıneviyle, yayın faaliyetlerini her geçen gün geliştirmeye devam eden AÇÜ, “Artvin Bibliyografyası “ve “Artvin Araştırmaları 2” kitaplarıyla kendi yayınları arasına iki eser daha ekledi.

AÇÜ Kütüphane salonunda düzenlenen kitap tanıtım programında konuşan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Artvin Bibliyografyası” ve “Artvin Araştırmaları 2” kitaplarının üniversitedeki akademik çalışmalar kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde, Prof. Dr. Nuri Yavuz’un editörlüğünde hazırlanarak basımın yapıldığını kaydetti.

Tilki, “Fen Edebiyat öğretim elemanı arkadaşlarımız dekan beyin öncülüğünde Artvin Araştırmaları 2 kitabını basıma hazır hale getirdiler ve kitap basıldı. Bu kitabın şöyle bir önemi daha var. Bu çalışma hem Artvin’le ilgili hem de üniversitemiz tarafından basılan artı Artvin Çoruh Üniversitesi’nin yayınları olarak gözüküyor. Yine Fen Edebiyat Bölümü Dekanımızın öncülüğünde yine Fen Edebiyat Fakültesi hocaları ve 18 hocamızla birlikte Artvin Bibliyografyası kitabını hazırladılar. Bizde Artvin Çoruh Üniversitesi olarak kitabı bastık. Arkadaşlarımız ile şunu dile getirdik. Özellikle Artvin’le ilgili yapılan çağrışımları kitap haline getirdik. Bizde üniversite olarak alt yapıyı hazırlayacağımızı gerekli desteği hem maddi hem de manevi desteği vereceğimizi belirttik. Ben Fen Edebiyat Bölümü Dekanımıza bu iki kitabın oluşmasında emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca biz

üniversite olarak her yıl Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Teşvik Ödülleri veriyoruz. Bu kitaplarda emeği geçen hocalarımıza da maddi destek vereceğiz” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz yaptığı açıklamada; “İlki 2019 yılında Artvin Tarihi Araştırmaları 1 adıyla çıkmış olan kitap çalışmalarına, bu yıl Artvin Araştırmaları 2’nin yanı sıra Artvin Bibliyografyası da eşlik ediyor. Hem Artvin Araştırmaları 2 hem de Artvin Bibliyografyası kitaplarıyla Artvin hakkında bir seri oluşturan üniversite, 2021 yılında Artvin Kültür Envanteri adıyla yeni bir kitap çalışmasını planlamaktadır.

Üniversite olmanın bir gereği olarak bulunduğu kente hizmet sunan, kentle her daim irtibatını sürdüren ve kentin sorunlarına çözüm üretmeyi hedefleyen Artvin Çoruh Üniversitesi, aynı zamanda Artvin’le ilgili bilimsel ve akademik çalışmalarıyla da göz doldurmaya devam ediyor. Tarihten antropolojiye, sosyolojiden eğitime, siyasetten iktisada, arkeolojiden coğrafyaya, turizmden rehberliğe, dini gruplardan halk edebiyatı ve folklora, sağlıktan mimariye, tarım ve ormancılıktan hayvancılığa kadar uzanan geniş bir alanda 16 araştırmacının yer aldığı Artvin Bibliyografyası, Artvin’le ilgili yapılmış çalışmaları bir araya getirerek bundan sonraki araştırmalara da ışık tutmayı hedefliyor.

Tarihsel, sosyolojik, edebi, kültürel, siyasal ve doğal alanlarda Artvin’le ilgili araştırmaları bir araya getiren Artvin Araştırmaları 2 kitabı ise, 18 araştırmacının çalışmalarını bir araya getiriyor. Her bir araştırmacının kendi uzmanlık alanlarında yaptıkları çalışmalarla katkıda bulundukları kitap, alanında önemli bir boşluğu doldurmaktadır” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI