Ağaçlandırma programı düzenlendi.

Yusufeli Belediyesi tarafından Yeni Mezarlık Alanında ( Yusufeli Belediye Mezarlığı ) Ağaçlandırma programı düzenlendi.

TRABZON-ARTVİN 14.03.2022 16:56:19 36 0
Ağaçlandırma programı düzenlendi.

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli Belediyesi tarafından Yeni Mezarlık Alanında ( Yusufeli Belediye Mezarlığı) Ağaçlandırma programı düzenlendi.

Yusufeli Belediye Başkanlığı tarafından Yusufeli Yeni Mezarlık Alanında ( Yusufeli Belediye Mezarlığı ) 1050 adet fidanın toprakla buluşturulması etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlik ile yeniden inşa edilen ilçe için Belediye tarafından yapılan Yusufeli Belediye Mezarlığı Selvi, Nar ve Zakkumdan oluşan 1050 adet fidan ile yeşillendirilmiş oldu. Etkinlik kapsamında Keçevet bölgesinde inşa edilen Yusufeli Belediye Mezarlık tesisine ait mescidin de temeli atıldı. Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Hüseyin Çakaloğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak dualar eşliğinde mescit temeline ilk harcı dökerek temeli atmış oldular. Temel atma töreninden sonra mezarlık alanında düzenlenen etkinliğe geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam eden etkinlik protokol konuşmaları sonrasında vatandaşların da katılımlarıyla yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile sona erdi.

Ağaçlandırma etkinliğine programları nedeniyle katılamayan Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, “Etkinliğe katılan tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum. Bu güzel etkinlikte orada olamamanın verdiği hüznü yaşıyor, etkinliğe emek veren herkese Yusufelili hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı yaptığı konuşmada,” Kıymetli Yusufelili hemşerilerim güzel bir günde hep birlikte yeni ilçemizin mezarlığını yeşillendirmek üzere toplandık. Yusufeli tarihi bir süreçten geçiyor inşallah elbirliği ile bu güzide yeri daha da ileriye taşıyacağız. Bugün de burada yine sizlerin desteği ile güzel bir etkinlikte hep birlikteyiz katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Yusufeli Belediye Meclis Üyesi Derya Yiğit,” Bu güzel etkinlik için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayatın her aşamasında olduğu gibi bugün buraya da kadın eli değmiş oldu. Programa katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk Kızılay’ı Artvin Şube Başkanı Alaeddin Güven ve ekibi de etkinlik alanına gelerek katılımcılara ikramlarda bulundular.

Yeni Yusufeli’ni Birlikte İnşa Ediyoruz diyerek sözlerine başlayan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,” Kıymetli Hemşerilerim ilçemiz tarihi bir dönemden geçiyor. Bir ilçe sular altında kalırken yeni bir ilçe inşa ediliyor. Ata dede topraklarımızı terk edip kendime yeni bir yurt tutunmaya gayret ediyoruz. Bu zor coğrafya da yeni bir ilçe inşa etmek, evlatlarımıza yeni bir vatan bırakabilmek buraları yurt tutmalarını sağlamak için sizlerin de takip ettiği gibi projeler yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi şuan da üzerinde bulunduğumuz Yusufeli Yeni Mezarlık Alanımız. Bu alanı ortaya çıkartırken geçtiğimiz dönemlerde bizlere kızan hemşerilerimiz vardı o taşların başlarında ne arıyorlar oralara neden para döküyorlar diye bizlere kızıyorlardı. Ama bugün geldiğimiz noktada bakıyorum ki o gün taşların başı denilen yerler şimdilerde Mezarlık Alanları olmuş, Seyir Tepesi olmuş, Sosyal Tesisler olmuş durumda. Bu yatırımları tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetlerine sunmanın vereceği mutluluğu hissediyoruz. Bu alanların oluşmasında emek veren önceki dönem Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma, bu dönem beraber çalışma fırsatı bulduğumuz Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Hep söylediğim bir söz vardır Belediye hizmetlerinin asıl sahipleri Belediye çalışanlarıdır diye o nedenle Belediye çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Alanın diğer işlemleri ile peyzaj aşamasında bizlere destek olan Artvin Orman Bölge Müdürümüz M. Sinan Özkaya beyefendiye ve DSİ 26. Bölge Müdürümüz Celal Tokalak beyefendiye de teşekkür ediyorum. Yeni Yusufeli Birlikte İnşa etmeye devam ediyoruz diyor katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Program sonunda Yusufeli Belediyesi Kadın Meclisi Çalışma Grubu tarafından katılımcılara tohumlu kurşun kalem hediye edildi.

Düzenlenen etkinliğe, Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç, Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Hüseyin Çakaloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Artvin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Serkan Karakurt, DSİ 26. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Kalaycıoğlu ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI