AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Artvin Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya Yusufeli Yeni Yerleşim Yerindeki Ağaçlandırma Çalışmaları İncelendi

TRABZON-ARTVİN 8.09.2022 14:23:12 44 0
AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Artvin Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, 2019 yılında başlatılan ve daha yeşil bir Yusufeli için yapılan ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi.

Ağaçlandırılmak üzere Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis edilen 300 dekarlık alana Transplantasyon yöntemi ile taşınan 5 bin 844 adet (zeytin, ceviz, dut, kayısı, nar, hurma, ayva, incir vb.) boylu meyve ağacı ile birlikte 70 bin 944 adet (lavanta, defne, ateş dikeni, nar, akasya, yayılıcı ardıç vb.) tüplü ve çıplak köklü fidan olmak üzere toplam 76 bin 788 adet ağaç ve fidan dikimi gerçekleştirildi.

Yusufeli yeni yerleşim yerinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarını, beraberindekileriyle yerinde inceleyen Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, “Ülkemizin en az yağış alan ilçelerimizden olana Yusufeli’nde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarının başarılı olabilmesi için arkadaşlarımız ağaç ve arazi bakımlarını aralıksız sürdürüyorlar. Zamanında ve doğru budama yönteminin uygulanması ve uygun saatlerde yapılan sulama işlemlerinin sonucunda yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarında yüzde 95 başarı sağlandığını görüyoruz. Her gün sabah 05:00 – 09:00 akşam 18:00 – 22:00 saatleri arasında sulama yapılmakta ve bütün sahalar incelenmektedir. Bu başarılı çalışmalardan dolayı emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, yeni yerleşkede ağaçlandırılacak yeni sahalarının Bölge Müdürlüğüne tahsis edildiği anda çalışmalara başlanılacağını ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI