AFRİKA – GAMBİYA KÖYÜNE İÇME SUYU HAYRATI..

Sen de Gel Derneği “ sponsorluğunda merhum Ali Şakir Çarmıklı adına Bir Afrika ülkesi olan Gambiya’nın Basse Bölgesindeki Suma Kunda köyünde bir su kuyusu hayratı gerçekleştirildi..

TRABZON-ARTVİN 30.04.2018 07:02:03 47 0
AFRİKA – GAMBİYA KÖYÜNE İÇME SUYU HAYRATI..

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Ulusal ve uluslararası alanda sınır tanımaksızın, sosyal ve ekonomik alanda nitelikli ve sürdürülebilir gelişimi sağlamak amacıyla yoksullukla mücadele ederek, istihdam yaratarak, kadınların ve gençlerin gelişimine yönelik projeler üreten ve bu projeleri gerçekleştiren “Sen de Gel Derneği “ sponsorluğunda merhum Ali Şakir Çarmıklı adına Bir Afrika ülkesi olan Gambiya’nın Basse Bölgesindeki Suma Kunda köyünde bir su kuyusu hayratı gerçekleştirildi..

Su kuyusunun açılışında merhum Ali Şakir Çarmıklı ’nın kardeşi Metin Çarmıklı ‘da bulundu.. Metin Çarmıklı verdiği demeçte; Ağabisinin bir vasiyeti olduğunu. Daha önceleri bu bölgede yaşayan dünyanın en fakir insanların su konusunda da ne kadar aç olduğunu gördüğünü söyleyerek , su kaynağı olan bir coğrafyada bir hayrat yapmaktansa gerçekten suya ihtiyacı olan, su kaynağının en kıt olduğu dünya insanlarına bir hayrat yapmak istedik.. Ağabeyim de hayata iken bunu söylerdi hep. Bu konuda Sende Gel Derneği ile irtibat kurduk ve projelendirip hayata geçirdik.

Memleketim Arhavi’de su kaynakları yeterince mevcut fakat insanlarımız bu kaynaklara ne kadar sahip çıkıyor tartışılır. Burada , Afrika da suyun değerini daha iyi anlıyor insan.. Dünya insanlarını bir nebze mutlu etmek gerçekten çok güzel bir şey.. Ağabeyimin adını Afrika’nın bir köyünde görmekten de ayrıca mutluyuz” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI