AÇÜ HEYETİ İTALYA’DA

Artvin Çoruh Üniversitesi Heyeti İtalya’da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Alanında Proje Toplantılarına Katıldı

TRABZON-ARTVİN 3.05.2023 11:51:08 82 0
AÇÜ HEYETİ İTALYA’DA

Hayati Akbaş

ARTVİN- 2022-1-TR01-KA220-HED-000089361 sözleşme numaralı “Artvin Yöresinde Seçilmiş Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Yeşil Kimya Uygulamaları” adlı Erasmus+ Yükseköğretimde İkili İş birlikleri Kapsamında Üniversite tarafından yürütülen AB projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

İtalya’nın Torino kentinde gerçekleştirilen ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’in de katıldığı toplantılarda Üniversiteden Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ardıç, Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gültekin, BİLTEKMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Gümüş, TABİK Koordinatörü Doç. Dr. Emrah Peşman, proje ekibinden Doç. Dr. Funda Erşen Bak ve Öğr. Gör. Dr. Ergün Gültekin ile Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Taşkaya hazır bulundu.

Dört gün süren toplantılar serisine proje ortaklarından Torino Üniversitesi ev sahipliği yaparken paydaş üniversitelerden (Gürcistan Tarım Üniversitesi, Galati Üniversitesi, Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi ile Ukrayna Bilimler Akademisi Tek Kristal Enstitüsü) temsilciler de sunumlar ve laboratuvar çalışmaları ile katkı sundular. Programın ilk gün oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Hakan Gültekin projenin genel işleyişi ve temel prensipleri konularını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Sonrasında Doç. Dr. Mustafa Kemal Gümüş Üniversitelerinin Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde (BİLTEKMER) yürütülmekte olan ve projenin de temelini oluşturan Artvin’e özgü tıbbi ve aromatik bitkilerden Hypericum androsaemum ve Ruscus colchicus ile projenin arazi ve laboratuvar çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Programda katılımcıların sertifikaları Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin tarafından verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı