30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı İlçe Kutlama Programı’ndan bir saat sonra CHP İlçe başkanlığı, İyi Parti İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi pandemi kurallarına uygun olarak Atatürk Anıtı’nda önünde kutl

TRABZON-ARTVİN 30.08.2021 13:35:01 29 0
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

Hayati Akbaş

ARHAVİ- 30 Ağustos Zafer Bayramı İlçe Kutlama Programı’ndan bir saat sonra CHP İlçe başkanlığı, İyi Parti İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi pandemi kurallarına uygun olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşundan sonra ADD Arhavi Şube başkanı Emine Hekimoğlu günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı. Hekimoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“SARIŞIN BİR KURDA BENZİYORDU VE MAVİ GÖZLERİ ÇAKMAK ÇAKMAKTI.

YÜRÜDÜ UÇURUMUN BAŞINA KADAR, EĞİLDİ, DURDU. BIRAKSALAR

İNCE, UZUN BACAKLARI ÜSTÜNDE YAYLANARAK VE KARANLIKTA AKAN BİR YILDIZ GİBİ KAYARAK KOCATEPE'DEN AFYON OVASI'NA ATLAYACAKTI.”

Sayın belediye başkanım, siyasi parti temsilcileri, değerli konuklar ulusal kurtuluş savaşımızı zaferle taçlandıran büyük taarruzun 99. Yıldönümünde hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum

30 Ağustos 1922, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; Ulusumuzun; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın tarihidir. Ulusumuza kutlu olsun.

Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1922’de saat:5:30’da Kocatepe’de Büyük Taarruz ’un başlama emrini verdiği an, Türk Milleti’nin iki yüz yıldan beri süren kötü talihinin de sona erdiği andır. Kocatepe’de mutlak bir zaferin işaretini veren top ateşleri aynı zamanda tam bağımsız, özgür, egemen ve çağdaş bir Cumhuriyet’in kurulacağının da müjdesini veriyordu.

Türk Milleti yalnız ülkemizin düşmanlardan kurtarılması için değil, çağdaş, laik ve uygar bir devletin kurulması için de Atatürk’e tam destek verdi. Atatürk milletten aldığı güçle Türkiye’ye çağ atlattı ve ülkemizin dünyanın en uygar ülkelerinin düzeyine ulaşmasının yolunu açtı. Aklın ve bilimin önderliğinde Türkiye’yi dünyanın en barışçı ve en saygın ülkelerinden biri haline getirdi.

Kurtuluş olmadan kuruluş olamazdı. Bugün, bütün olumsuzluklara rağmen bir vatana ve bayrağa sahip olabilmemizi, ordumuzun zaferi sonrasında, Atatürk ve arkadaşlarınca kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne borçluyuz.

Ulusal benliğimizin kurtarıldığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı günün 99. Yılında büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi

rahmet, minnet ve şükranla anıyor; Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin ve Türk halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Sevgi ve saygılarımla”.

Tören konuşmaların ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI