23 NİSAN UÇURTMA ŞENLİĞİ” DÜZENLENİYOR

Uçurtma Şenliği düzenliyor.

TRABZON-ARTVİN 17.04.2018 13:47:12 20 0
23 NİSAN UÇURTMA ŞENLİĞİ” DÜZENLENİYOR

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi yine Uçurtma Şenliği düzenliyor.25 Nisan Çarşamba Günü yapılacak olan “Uçurtma Şenliği” ile ilgili başkan Emine Hekimoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan ve dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası’nda çocuklara bayram coşkusunu yaşatmak için, her yıl olduğu gibi bu yıl da “Uçurtma Şenliği” düzenledik. Kaymakamlık onayı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü desteği ile 25 Nisan Çarşamba Günü Şehir Stadı’nda yapacağımız şenliğe isteyen sınıflar, öğretmenleri ve velileriyle birlikte katılacaklardır.

Derneğimizin amaçları doğrultusunda çocuklarımıza bayram coşkusunu yaşatmak için… Egemenliğin padişahtan alınıp millete verilmesinin bayram olarak çocuklara armağan edilmesini kutlamak için “Uçurtma Şenliği” yapıyoruz. Bunun için her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda isteyen sınıflara resim dersinde uçurtma yapımını öğretiyorum. Çocuklar uçurtmayı yaparken yapıcı ve yaratıcılıklarını geliştiriyor, emek verdikleri uçurtmaları gökyüzünde bulutlara uçururken mutlu oluyorlar, beklemeyi, özgürlüğü, sabrı, sahiplenmeyi, istemeyi, başarmayı ve yerinde karar vermeyi de öğreniyorlar.

Uçurtma Şenliğimizde Bayrak Yarışı, Çuval Yarışı, Yumurta Yarışı, Balonla Yürüme Yarışı, İp ve Top Oyunları, Yağ Satarım Bal Satarım, Bezirgân Başı, Çember Çevirme, Mendil Kapmaca ve benzeri unutulmaya yüz tutmuş oyunlar eşliğinde eğlenirlerken, aileleri ile birlikte piknik yapacaklar. Arhavi Şehir Stat’ında 25 Nisan Çarşamba Günü saat:10:00 ile 15:00 arasında yapılacak olan Uçurtma Şenliğimize Ana sınıfından 4. Sınıfa kadar tüm öğrenciler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte katılabileceklerdir. Ayrıca çocukluğunu ve bayram coşkusunu yaşamak isteyen diğer çocuklar, gençler ve tüm halkımız da katılacaktır.

Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yılını kutluyor, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış içinde, aydınlık mutlu yarınlar diliyorum” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI