13. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı 13. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.Esen Yağcı güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

TRABZON-ARTVİN 20.12.2021 10:20:33 91 0
13. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Esen Yağcı güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hayati Akbaş

İSTANBUL-İstanbul’da Artvin derneklerinin üst kuruluşu olan Artvinliler Hizmet Vakfı 13. Olağan Genel kurulu İstanbul Kuruçeşme Turnatur gemisinde yapıldı.

Genel Kurulda Esen Yağcı yeni listesi ile yönetime talip olarak, kongre sonunda güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı 13. Olağan Genel Kurulun divan başkanlığına Turan Şalikoğlu Divan Üyeliklerine Nil Çağal, Mustafa Faruk Altun önerildi. Verilen önerge kongre üyeleri tarafından kabul edilmesi ile kongrede başlamış oldu.

Divan Başkanı Turan Şalikoğlu Genel Kurul Gündem maddelerine geçmeden önce divan başkanlığına layık görülmesinden dolayı teşekkür etti. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmesi ile birlikte Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal marşı okundu. Kongrede Faaliyet raporu okunması ardından gelir gider raporu okundu ve genel kurul tarafından raporlar oybirliği ile ibra edildi.

Raporların görüşülmesi ardından Yönetim kurulunun ibrası da genel kurul tarafından kabul edildi.

YENİ YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ.

Kongrede gündem gereği seçimler maddesine geçildi. Divana mevcut başkan Esen Yağcı başkanlığında tek liste ile girildi. İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı 13. Olağan Kongresinin ardından oluşan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Esen Yağcı, Üyeler Erol Şalikoğlu, Muhterem Yılmaz, E. Mine Emirzade Artar, Ümit Orman, Pınar Ersoy, Hasibe Özkan, Mutahsin Yıldırım, Mustafa Akbıyık, Yaşar Gümüşel, Fatih Ülker, Abdullah Özyurt ve Fuat Ekin.

Denetleme Kuruluna da Türkşen Uygun, Kamil Yavuz ve Erdinç Aslan seçildiler.

Kongrede Danışma Kurulu Üyelerine de Prof. Dr. İlhan Avcı, Prof. Dr. Fehamettin Başar, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Özay Oral, Prof. Dr. Mehmet Köksal, Prof. Dr. Ö. Kamil Doğan, Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Doç. Dr. Yunus Emre, Dr. İsrafil Kışla, Adem Avcı, Turan Şalikoğlu, Kısmet Orman, Hasan Fehmi Demir, Nadir Ataman, Cumhur Süer Melek, Haydar Menteş, Necmettin Orman, Adem Temiz, Metin Turan, İlter Turan, Mehmet Esen Uygur, Engin Kaya, Erdal Çalıkığlu, Tevabil Üstündağ, Kenan Güven, Hakan Orman, Sedat Demir, Yalçın Aydın, Ertunç Işık, Necmettin Aydın, Osman Bozkurt, Mubin Çakmak, Nil Çağal, Hazım Kurdoğlu

Ve Levent Mehmet Bilgin seçildiler.

Vakıf Doğal üyeliklerine de eski dönem başkanlık yapan isimler olan Atilla Öztürk, İlker Kaya, Hızır Güneş, Dr. Mikail Kaya, Nevzat Bekaroğlu, Recai Delibaşıoğlu, Hakan Bekar ve Mustafa Melek seçildiler.

Vakıf Onursal Üyelerine Nihat Gökyiğit, İsmet Acar, Hasan Ekinci, Atilla Öztürk, Sıtkı Kahvecioğlu ve Nuri Vatan genel kurul tarafından kabul edildi.

Vakıf ETİK Kurulu Üyelerine Haydar Aydın, Kemal Makaroğlu, Vecdet Yalçın, Tolga Özçakmak ve Nuran Dursunoğlu’nun getirilmesi de Genel kurul tarafından kabul edildi.

Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu Asil ve yedek üyelerinin, Danışma Kurulu Üyelerinin seçimi ve onursal üyelerin teşkili ve seçimlerinin tamamlanması ardından Üyelerden vakıf giderleri için katkı payının belirlenmesi, Vakıf merkezinin Kavacık’ta

bulunan yeni binaya taşınması ve bu binada Artvin kültür sanat merkezinin açılması üzerine görüşmeler yapıldı ve konuşmaların ardından öneriler kabul edildi.

Kongrede gündemin son maddesi olan Dilek ve temenniler bölümünde Başkan Esen Yağcı, Kurucu başkan Atilla Öztürk, Önceki dönem vakıf başkanlarından Dr. Mikail Kaya, Mustafa Melek, Hakan Bekar, Hızır Güneş, Recai Delibaşoğlu, Muhterem Yılmaz, Mütevelli heyeti üyelerinden Nadir Ataman, İlter Turan, Emine Zoraloğlu, Fatih Ülker, Resul Can, Hakim Haydar Aydın birer konuşma yaparak, geleceğe yönelik düşüncelerini kongreye katılan üyelerle paylaştılar.

BAŞKAN ESEN YAĞCI TEŞEKKÜR ETTİ.

İstanbul Artvinliler Hizmet Vakfı 13. Olağan Genel Kurulun sona ermesinin ardından basına kısa bir teşekkür konuşması yapan Yönetim Kurulu Başkanı Esen Yağcı “Artvinliler hizmet vakfı 13. olağan genel kurulunu yapmış olduk. Bana yeniden bu onurlu görevi veren çok değerli üyelerimize gönülden teşekkür ederim.

Bugüne kadar görev yapmış tüm başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, vakfımızın bugünlere gelmesinde emeği ve desteği bulunan çok kıymetli Artvin yürekli iş insanlarımıza gönülden teşekkür ederim.

Bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımız devam edecektir. Yönetim Kurulunu oluştururken Artvin’in tüm ilçelerimizi temsil edecek arkadaşlardan oluşturduk” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI