10 KASIM KONULU YARIŞMA

Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi 10 Kasım’da “Atatürk” Konulu Yarışma Düzenledi

TRABZON-ARTVİN 26.10.2021 17:18:29 80 0
10 KASIM KONULU YARIŞMA

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi her yıl olduğu gibi bu yıl da “Atatürk’ konulu yarışma düzenledi. Öğrencilerin Anıtkabir’e gidebilmek için yoğun ilgi gösterdiği yarışma ile ilgili dernek başkanı Emine Hekimoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubemiz10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Atatürk sevgisini, idealizmini benimsetmek ve yaygınlaştırmak amacıyla on ikinci kez yarışma düzenlemiştir.

İlkokul öğrencileri arasında resim; ortaokul öğrencileri arasında şiir, lise ve yüksekokul öğrencileri arasında öğrencileri kompozisyon ve özgün video dalında yapılacaktır.

Ne yazık ki bu yıl da pandemi nedeniyle dereceye giren öğrencilerimizi Anıtkabir’e götüremeyeceğiz ama onlara çeşitli ödüller vereceğiz. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler aşağıdaki şartnameye göre hazırladıkları eserleri 8 Kasım 2021 Pazartesi gününe kadar ADD Arhavi Şube’mize şahsen ya da okullarına teslim etmeleri gerekmektedir. Ödül törenimiz 11 Kasım 2021 Perşembe Günü Saat:13.30’da Belediye Nikâh Salonu’nda yapılacaktır.

Bu vesile ile Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize Atatürk’ün gösterdiği yolda başarılı, huzurlu, mutlu bir yıl diler sevgi ve saygılarımı sunarım.”dedi.

KOMPOZİSYON, ÖZGÜN VİDEO YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

(Lise ve Yüksekokul öğrencileri)

Kompozisyon - Özgün Video Yarışma Konusu:

“Ulusal ekonominin temeli tarımdır, ziraattır.” M.K:Atatürk (1.11.1923)

Atatürk’ün bu sözünün kompozisyon ya da özgün video ile anlatılması, ifade edilmesi.

Yarışmada kullanılacak Yazı Türü: Düşünce yazılarından, makale, fıkra , deneme türlerinden biri ile ya da Özgün video ile işlenmesi. Kompozisyon Yarışmamızın Amacı : 1- Gençler arasında Atatürk sevgisini geliştirmek.

2-Atatürkçü düşünce sistemini kavratmak, benimsetmek ve yaygınlaştırmak, 3-Arhavi sınırları içinde yaşayan 14-25 yaşlarındaki gençlerimizde araştırma ve araştırdıklarını yazılı olarak anlatabilme yeteneklerini, yaratıcılıklarını geliştirmek.

Kompozisyon, Özgün Video Yarışmasına Katılma Şartları: 1- Arhavi ilçe sınırlarında okuyan ve yaşayan Lise ve Yüksekokul öğrencileri 2- Yarışmaya katılacak eserler A4, 2 sayfayı geçmeyecek ve bilgisayar ortamında yazılacaktır. 3-Değerlendirmede kompozisyon yazma kuralları dikkate alınacaktır. 4-Alıntı olmayıp tamamen özgün eserlerin olmasına dikkat edilecektir. 5-Eserlerde işlenen düşüncelerden doğabilecek hukuki sorumluluklardan eser sahipleri sorumludur. 6-Dereceye giren veya girmeyen eserler derneğimizce hazırlanacak dergi ve kitap

çalışmalarında bu eserlere kısmen veya tamamen yazarı ile yer verildiğinde eser sahipleri herhangi bir hak iddia etmeyeceklerini kabul etmiş sayılacaktır. 7-. Yarışmacının adı soyadı, kimlik bilgileri ve telefonu yazılacaktır.

8-Video özgün olup, hiçbir yerden alıntı olmayacak, 10 dk. geçmeyecektir.

ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (Ortaokul öğrencileri)

Şiir Yarışması Konusu:

“Ulusal ekonominin temeli tarımdır, ziraattır.” M. K: Atatürk (1.11.1923)

Atatürk’ün bu sözünün şiir ile anlatılması, anlamlandırılması.

Şiir Yarışmasının Amacı

1-Atatürk sevgisini geliştirmek

2-Atatürkçü düşünce sistemini kavratmak , benimsetmek ve yaygınlaştırmak,. 3-Arhavi sınırları okuyan çocuklarımızın Atatürk ile ilgili bilgisini, görüşlerini , duygu ve düşüncelerini şiir diliyle anlatabilme yeteneklerini, yaratıcılıklarını geliştirmek. Şiir Yarışmasına Katılma Şartları: 1- Arhavi ilçe sınırlarında yaşayan tüm orta okul öğrencileri katılabilecek 2-Şiir tamamen orijinal ve hiçbir yerde yayınlanmamış olacaktır. 3-İki sayfayı (A4) geçmeyecektir. 5-Alıntı olmayıp tamamen özgün eserlerin olmasına dikkat edilecektir. 6-Eserlerde işlenen düşüncelerden doğabilecek hukuki sorumluluklardan eser sahipleri sorumludur. 7-Eserler dereceye girsin girmesin geri iade edilmeyecektir. 8-Dereceye giren veya girmeyen eserler derneğimizce hazırlanacak dergi ve kitap çalışmalarında bu eserlere kısmen veya tamamen yazarı ile yer verildiğinde eser sahipleri herhangi bir hak iddia etmeyeceklerini kabul etmiş sayılırlar. 9- Yarışmacının adı soyadı, kimlik bilgileri ve telefonu yazılacaktır.

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMES (İlkokul öğrencileri)

Resim Yarışma Konusu:

“Ulusal ekonominin temeli tarımdır, ziraattır.” M. K: Atatürk (1.11.1923)

Atatürk’ün bu sözünün resim ile ifade edilmesi.

Resim Yarışmasının Amacı : 1- Atatürk sevgisini geliştirmek.

2-Atatürkçü düşünce sistemini kavratmak, benimsetmek ve yaygınlaştırmak

3-Çocuklarımızın Atatürk ile ilgili bilgisini, görüşlerini, duygu ve düşüncelerini resimle anlatabilme becerisini geliştirmek. Resim Yarışmasına Katılma Şartları: 1- Arhavi ilçe sınırlarında yaşayan tüm ilkokul öğrencileri 1- Ö LÇÜLER: 35 x 50 resim kağıdı 3- TEKNİK ve MALZEME: Serbest 4-Yarışmaya katılacak eserler paspartulu olarak, katlanmadan ve yıpranmayacak şekilde iki mukavva arasına konularak elden teslim edilecek; katlanan ve yıpranan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. 5-Yarışmaya , daha önce ödül almamış ve sergilenmemiş en fazla 1 ( Bir ) eserle katılacaktır. 6-Dereceye giren veya girmeyen eserler derneğimizce hazırlanacak dergi ve kitap çalışmalarında bu eserlere yer verdiğinde eser sahipleri herhangi bir hak iddia

etmeyeceklerini kabul etmiş sayılacaktır. 7-Eserlerde işlenen düşüncelerden doğabilecek hukuki sorumluluklardan eser sahipleri sorumludur. 8- Yarışmacının adı soyadı, kimlik bilgileri ve telefonu yazılacaktır.

Teslim Tarihi: Yarışmacılar eserlerini 8 Kasım 2021 Pazartesi gününe kadar ADD Arhavi Şube’mize şahsen yada okullarına teslim etmeleri gerekmektedir.

ÖDÜL TÖRENİ:

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri 11 Kasım 2021 Perşembe Günü Saat:13.30’da Belediye Nikâh Salonu’nda verilecektir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI