RTEÜ DİJİTALPARK TEKNOKENT RİZE ŞUBESİ AÇILIYOR

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Türk-Alman Üniversitesinin ortaklığında kurulan Dijitalpark Teknokent Rize Şubesi açılıyor.

TEKNOLOJİ 10.02.2022 13:37:54 107 0
RTEÜ DİJİTALPARK TEKNOKENT RİZE ŞUBESİ AÇILIYOR

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Rektörlük Toplantı Salonu’nda Rize’de görev yapan TV ve haber ajansı temsilcileriyle bir araya gelen RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Dijitalpark Teknokent ile ilgili bilgi verdi.

Dijitalpark Teknokent’in aynı anda iki farklı şehirde kurulmasının Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Rektör Karaman, “Dijitalpark Teknokent’e, İstanbul’da Çekmeköy sınırları içerisinde yer alan 40 dönümlük arazi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Zihni Derin yerleşkesinde 3506 m² arazi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tahsis edilmiştir. 2020 yılında faaliyete geçen Dijitalpark Teknokent İstanbul şubesinin projeleri hızla tamamlanmış ve temeli 7 Temmuz 2021 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Bugün itibarıyla yönetim ve kuluçka binalarının kaba inşaatı tamamlanmış durumdadır. Toplam 7 bloktan oluşacak olan komplekste yaklaşık 50 bin m² kiralanabilir alana sahip olup yaklaşık 250 ileri yüksek teknoloji üreten girişimci firmanın faaliyet göstereceği ve 4000 ar-ge personelinin istihdam edileceği bir merkez haline gelecektir.” dedi.

Rektör Karaman, Dijitalpark Teknokent Rize Şubesi’nin Üniversitemiz Zihni Derin Yerleşkesi içerisinde yer alan 3506 m² arazi üzerinde kurulacağını belirterek, “İnşaat çalışmaları tamamlandığında 50 ileri yüksek teknoloji üreten girişimci firmanın faaliyet göstereceği 76 ofis, sosyal donatı alanları ve otoparktan oluşan bir kompleks olarak hizmet verecektir. İstanbul Çekmeköy’de bir taraftan inşaat çalışmaları devam ederken diğer taraftan oluşan yoğun talebi karşılamak için oluşturmuş olduğumuz geçici prefabrik alanlarda teknokent faaliyetlerine 2021 yılından itibaren başlanmış olup bugün itibarı ile 70 firma teknokentimizde faaliyet göstermektedir. Üniversitemiz kampüsü içerisinde yer alan Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde de Teknokent inşaatımız tamamlanıncaya kadar faaliyet gösterecek olan geçici prefabrik ofislerimiz yerleştirilmiş olup firma kabulüne başlanmıştır.” diye konuştu.

Rektör Karaman, Dijitalpark Teknokent’te faaliyet gösteren firmaların bilgisayar ve iletişim teknolojileri, yazılım, savunma sanayi, strateji ve inovasyon araştırmaları, bankacılık ve finans, elektronik, geri dönüşüm, medya ve iletişim gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalar olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı