CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NIN DİJİTAL TIRI ARTVİN'DE

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan Türkiye'nin Milli Tarihi, Kültürel, Bilimsel ve Teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Dijital Tır 1 Ekim Cuma akşamına kadar Artvin Valiliği önün

TEKNOLOJİ 29.09.2021 12:38:41 130 0
CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan Türkiye'nin Milli Tarihi, Kültürel, Bilimsel ve Teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Dijital Tır 1 Ekim Cuma akşamına kadar Artvin Valiliği önünde ziyaretçi kabul edecek.

Dijital Tırda ziyaretçileri 3 boyutlu görünüme sahip yüksek teknoloji unsurları ile oluşturulmuş bilgi akışını aktaran holografik sunucu karşılıyor. Dijital Tırın içerisinde harekete duyarlı ekran, 3 boyutlu sanal kutu yeşil perde sihirli ayna deneyim alanları bulunuyor. Tır içerisinde ayrıca insansız hava aracı (İHA) ile bir uçuş deneyimi imkanı da sağlıyor.

Artvin'de Dijital Tırın ilk ziyaretçileri Vali Vekili Onur Özaydın ve İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Sadettin Kaşıkçı ‘nın eşlik ettiği ziyarette Vali Vekili Onur Özaydın TIR içerisindeki tüm istasyonları gezerek bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI