ÇAYKUR; SAYISI MİLYONLARA ULAŞAN BÖLGEMİZİN EN GÜÇLÜ AİLESİDİR

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM, ”Karadeniz için yılın en önemli dönemi olan çay hasadımızın sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. İlk sürgünü geride bırakıp, ikinci sürgün ve ardından üçüncü sürgünü de geçm

TEKNOLOJİ 28.09.2021 11:54:39 147 0
ÇAYKUR; SAYISI MİLYONLARA ULAŞAN BÖLGEMİZİN EN GÜÇLÜ AİLESİDİR

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM, ”Karadeniz için yılın en önemli dönemi olan çay hasadımızın sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. İlk sürgünü geride bırakıp, ikinci sürgün ve ardından üçüncü sürgünü de geçmiş yıllara oranla yeni rekorlarla tamamlamak üzereyiz. Halen etkisini sürdürmekte olan pandemi koşullarına rağmen, bütün birimlerimizde titizlikle olması gereken önlemlerimizi alarak, bu yılkı yaş çay hasadımızı değerli üreticilerimizle, dayanışma, olumlu anlayış ve huzur içinde tamamlamaya haftalar kaldı. Büyük ve güçlü Çaykur ailesi olarak, ilk sürgün öncesinde uygulamaya koyduğumuz tedbirler sayesinde, hasadın başlangıcından bugüne dek sağlık ve güvenlik sorunuyla karşılaşmamış olmanın haklı gururu ve mutluluğu içindeyiz.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Genel Müdür ALİM, “Bu yıl ülkemizin bir çok bölgesinde yaşanan AFAD’lar, Türkiye’nin en çok yağış alan Rize ilimiz başta olmak üzere, komşu ilerimizde de meydana gelen sel ve heyelanlar sonucunda oluşan tüm olumsuz zorlu şartlara rağmen, ilk sürgünde ve ardından ikinci sürgünde tarihimizin en yüksek rekoltesine ulaşarak yeni bir rekora imza atmış olduk. Artık bu yılkı yaş çay sezonunun sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Dünya’da ve haliyle ülkemizde de yaşadığımız iklim değişiklikleri nedeniyle üçüncü sürgünde havaların bir ısınıp, bir soğuması neticesinde ürün verimi düşük seyretmiş oldu. Birçok yeni rekor ve başarılarla tamamlamak üzere olduğumuz, 2021 yılı yaş çay kampanyamız sezonu boyunca hep birlikte gece gündüz demeden büyük bir azim ve özveriyle çalışmaya devam eden siz değerli çalışma arkadaşlarıma ve değerli yaş çay üreticilerimize teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM; “Hep söylediğimi gibi biz Çaykur olarak, Türk çayını önce ülkemizin her köşesine sonra da tüm dünyaya götürene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Son olarak Ankara’da yedincisini açtığımız çay satış mağazalarımıza şimdi de Diyarbakır ilimiz katıyoruz. Pazarlama çalışmalarımız, dijitalleşme yatırımlarımız, ürün çeşitliliğine verdiğimiz önem… Hepsi, bu tek ve çok önemli amaç içindir. Ve bugün büyük bir mutlulukla söylüyorum ki çalışmalarımız her geçen gün teşekkülümüz, üreticilerimiz, tüketicilerimiz ve çalışanlarımızın lehine meyvelerini veriyor. Ancak hâlâ yapmamız gereken çok iş, Türk çayının ulaşmasını sağlamamız gereken yerler var. Tam da bu sebeple hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Artık biliyoruz ki bizler ürettikçe bunun karşılığını da alıyoruz. E-ticarette kazandığımız başarı, yeşil çay pudrasının gördüğü talep, tükenen beyaz çay stoklarımız, Didi’nin yeni reklam filmine gösterilen ilgi bize çalıştıkça başardığımızı gösteriyor. Biz de bunlardan aldığımız güçle daha çok üretmeye ve değer katmaya ve en iyisini başarmaya devam edeceğiz. Çayımızı hak ettiği yere getirmemiz, ancak hep birlikte çalışarak ve inanarak mümkündür. Sizlerin de bu amaç doğrultusunda hiç durmadan ilerlediğimizi görmek en büyük gurur kaynağımızdır. Tüm bu başarılarda, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı